INSPIRATION • Sep 06, 2021

Boeken Die Inspireren

Boeken zelfhulp groei

Als (beginnend) ondernemer ben je vaak op zoek naar hoe je het beste uit jezelf en je onderneming haalt. Hoe ontwikkel je jezelf, wat is de beste manier om te werken en hoe blijf je jezelf motiveren? Wij hebben een top 5 gemaakt van boeken die jou hierbij kunnen helpen!

De top 5 die wij hebben samengesteld helpt jou zowel op persoonlijk vlak als op ondernemersvlak je naar een hoger niveau te tillen. Deze boeken helpen je niet alleen om positiever in het leven te staan en de motivatie te behouden, maar ze bieden ook echt wetenschappelijke ondersteunende tips & tricks om jou en je onderneming sterker te maken. Deze boeken laten je op een andere manier tegen dingen aankijken waardoor jij het geluk bij jezelf vindt, want dat is eigenlijk waar het allemaal om draait!

1. Becoming Bulletproof - Evy Poumpouras

In dit eerste boek van Evy Poumpourasca leer je jezelf transformeren in een zelfverzekerder en krachtiger persoon. Het boek vertelt ons dat je ware kracht niet in je lichaam zit, maar in je geest. Het laat zien hoe je mensen kan lezen, hoe je om moet gaan met stressvolle situaties, een onbevreesd leven moet leiden en hoe je invloed kan uitoefenen op hoe je door andere mensen wordt gezien. Wanneer je 'bulletproof' bent zal je deze zelfverzekerde, krachtige en moedige versie van jezelf zijn. Naast dat dit boek jou helpt om jezelf te ontwikkelen en steviger in je schoenen te staan, zal je ook merken dat je je als ondernemer sterker voelt. 

Becoming Buleltproof

2. The Four Tendencies - Gretchen Rubin

Volgens Gretchen Rubin valt iedereen in één van de vier persoonlijkheidstypes en als je van jezelf weet waar je invalt, zal dat je leven een stuk makkelijker maken. Zo kan je een volhouder, een vragensteller, een verplichter of een rebel zijn. Onze tendency bepaalt ons gedrag en als we weten over welk persoonlijkheidstype we beschikken, kunnen we betere beslissingen maken. Daarnaast zal je hierdoor minder stress ervaren en kan je jezelf effectiever inzetten. Dit boek geeft naast een scherp inzicht ook hilarische voorbeelden. Door bewust te zijn van The Four Tendencies zal je gezonder, gelukkiger, productiever en creatiever worden. Wat wil je nog meer?

The Four Tendencies

3. Denk als een Monnik - Jay Shetty

Dit boek helpt je een stapje verder te komen in je persoonlijke ontwikkeling. Jay Shetty schrijft op een mooie manier hoe je voluit kan leven en het boeddhisme kan integreren in je dagelijks leven. Op deze manier kan jij stress voor jezelf en voor je onderneming verminderen, je relaties verbeteren (ook met klanten) en je talenten nog meer naar boven laten komen. Jay vertaalt de diepgaande en soms ingewikkelde lessen uit de hindoe traditie in toegankelijke en praktische adviezen. Dit boek is er zowel in het Nederlands als in het Engels.

Denk Als een Monnik

4. Ongetemd Leven - Glennon Doyle

In het boek Ongetemd Leven vertelt Glennon Doyle je op een indrukkende manier hoe je als vrouw het lef kan vinden om krachtig en jezelf te kunnen zijn. Als we de verwachtingen die de buitenwereld van ons heeft loslaten en ontdekken wie we echt zijn, dan zal dat je veel geluk in het leven brengen. Aan de hand van Glennon haar verhaal over vertrouwen en overwinningen en de lessen die ze daarover meegeeft, zal jij je een krachtiger persoon voelen. Dit is niet alleen erg fijn voor jezelf, maar je zal ook merken dat je als ondernemer een duidelijker doel voor ogen hebt. Ook dit boek is zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar. 

Ongetemd Leven

5. How To Live Your Best Life - Maria Hatzistefanis

Maria Hatzistefanis is een echte powervrouw die al meer dan 20 jaar haar eigen beauty imperium opbouwt. Het succes en de glamour is verslavend, maar wat is nou precies geluk? En hoe blijf je met beide benen op de grond staan? Aan de hand van haar eigen ervaringen neemt ze je mee om kansen en uitdagingen met beide handen aan te pakken, maar te blijven relativeren en je gezonde verstand te gebruiken. Maria is een inspirerend voorbeeld als het gaat om een echte powervrouw. In dit boek leert ze je je mindset te beheersen en neemt ze je mee op reis naar geluk en succes. 

How To Live Your Best Life

You Go Girl!

Deze boeken geven je inzichten en adviezen die je soms net even dat steuntje in de rug geven om positiever te denken en je aansporen om je doelen achterna te gaan. Laat je meeslepen door de inspirerende verhalen en breng jezelf en jouw onderneming naar een hoger level cause you are born to be a brow boss!