BROW HENNA • Mar 24, 2024

Brow Henna Of Hybrid Dye: Wat Is De Juiste Verhouding?

Ervaar je soms moeite met het vinden van de juiste consistentie als je aan de slag gaat met Brow Henna, Hybrid Dye of PowerStain? Wij begrijpen de worsteling en hebben de ideale mix voor je gevonden. Lees alles over de juiste verhouding, zodat jij vol vertrouwen en met prachtige resultaten aan de slag kunt gaan. 

Ben je ook weleens in de war over de juiste verhouding Hybrid Dye met Developer en Brow Henna met water of Treatment Enhancer? Het lijkt misschien een puzzel, want hoewel er richtlijnen zijn, kan het soms lastig zijn om de perfect mix te vinden. De gebruiksaanwijzing kan je helpen, maar laten we eerlijk zijn, die aanwijzingen veranderen soms. En laten we niet vergeten dat persoonlijke voorkeur ook een rol speelt. Wat voor ons de juiste verhouding kan zijn, voelt voor een ander misschien niet lekker. Daarom duiken wij graag in de fascinerende wereld van de juiste verhouding van Hybrid Dye, Brow Henna en PowerStain.


Bij het vinden van de juiste verhouding is experimenteren een must. Het is als het mengen van kleuren op een palet, waarbij je verschillende combinaties probeert totdat je die ene perfecte tint creëert. En net als met koken: soms mag je ook best een beetje afwijken van het recept, zolang het resultaat maar goed is. Zie ons advies daarom als een leidraad en niet als een absolute must. 


Tip: Begin met de geadviseerde verhouding en pas die aan naar jouw persoonlijke voorkeur.

1. De Juiste Verhouding Hybrid Dye & Developer


Mrs.Highbrow Hybrid Dye meng je met de speciale creamy Developer. Hoewel een verhouding 1:1 prima is, hebben we gaandeweg gemerkt dat je beter 2 delen verf met 1 deel Developer kunt mixen, voor de beste afdruk op de huid. Zie één deel als de grootte van een erwt. Meng vervolgens goed totdat je een smeuïg papje hebt.

Gewenste dikte: mayonaise 
Juiste verhouding: 2 delen Hybrid Dye, 1 deel Developer.

2. De Juiste Verhouding Brow Henna & Treatment Enhancer


Vier jaar geleden brachten we onze Brow Henna op de markt. In die beginjaren gaven we het advies om 1 schep poeder te mengen met 12-15 druppels water, gebaseerd op onze testresultaten met de bijgeleverde pipetjes. Maar al snel hoorden we van onze gewaardeerde klanten dat ze moeite hadden om de juiste consistentie te vinden. Blijkbaar gaven niet alle pipetjes dezelfde druppeldikte en speelde ook de druk die werd uitgeoefend tijdens het knijpen een rol.


Natuurlijk willen we dat je het beste resultaat behaalt, dus hebben we ons advies aangepast. Het nieuwe advies voor de juiste verhouding is eenvoudig: begin met 1 goede schep (dus geen afgemeten schep) hennapoeder en 10 druppeltjes water, en laat het papje even staan om te ontwikkelen. Is het mengsel nog te dik? Voeg dan nog eens 2 druppels toe.


Meng je de Brow Henna met de speciale Treatment Enhancer? - wat we zeker aanraden, voor een nog betere afdruk op de huid: ga dan uit van 8 druppels. Uit de fles Treatment Enhancer komen namelijk grote druppels dan uit de pipet.


Gewenste dikte: ketchup
Juiste verhouding: 1 flinke schep Brow Henna met 10 druppels water (met pipet) of 8 druppels Treatment Enhancer.

3. De Juiste Verhouding PowerStain & Developer

Wil je onze liquid dye PowerStain aanbrengen met een kwast? Meng de verf dan met de speciale Developer waar je ook de Hybrid Dye (in de tube) mee mengt. En ook dan geldt een verhouding van 2:1, dus 2 delen verf, 1 deel Developer. 


Gewenste dikte: mayonaise
Juiste verhouding: 2 druppels PowerStain met 1 druppel Developer.

4. De Juiste Verhouding PowerStain & Airbrush Activator


Ga je voor Airbrush Brows met Mrs.Highbrow PowerStain? Dan heb je een zeer vloeibaar mengsel nodig. Speciaal voor Airbrush Brows hebben we Airbrush Activator laten ontwikkelen. Toegegeven, het is nog best een beetje zoeken naar de juiste verhouding. Er is niet zoiets als de juiste verhouding, omdat elke specialist weer zijn of haar eigen voorkeur heeft.


Om je mengsel goed vloeibaar te krijgen, raden we een verhouding aan die het midden houdt tussen 1:1 en 2:1. Om het makkelijker te maken, zeggen we nu gewoon: 1 deel verf en 1 deel Activator. 


Wat betekent dit concreet? Begin met 6 tot 10 druppels PowerStain en voeg daar 6 tot 10 druppels Airbrush Activator aan toe. Omdat je vaak toch wel meer nodig hebt, kun je ook direct beginnen met 10 druppels PowerStain en 10 druppels Airbrush Activator. Blijkt het mengsel gaandeweg te dik? Voeg nog wat Airbrush Activator toe.


Gewenste dikte: melk

Juiste verhouding: 1:1. Begin met 6-10 druppels PowerStain en 6-10 druppels Airbrush Activator.
 

Airbrush activator mrs.highbrow
Deze liquid oxidant is geschikt om PowerStain mee te mixen als je gaat airbrushen. Advies: 6 druppels Powerstain, 6 druppels Activator.
mrs.highbrow hybrid dye developer
De creamy variant mix je met PowerStain of met Mrs.Highbrow Hybrid Dye in een juiste verhouding van 2 delen verf, 1 deel Developer.