HENNA BROWS • Dec 28, 2021

Wat Je Moet Weten Over Henna Brows

Dyotics Brow Henna perfect brows wenkbrauwen eyebrows

Waarom vervaagt de kleur soms zo snel, hoe werkt een patch test en kun je Henna Brows combineren met Brow Lamination? Lees de antwoorden op jullie meest gestelde vragen van de afgelopen maand over Dyōtics Brow Henna. 

- Door Desi van Dijk

1. Kun je Henna Brows combineren met Brow Lamination?

Een vraag die wij vaak krijgen. Maar wij raden de combinatie Henna Brows en Brow Lamination af, omdat het effect anders simpel gezegd too much wordt. Het doel van Brow Lamination is om een natuurlijk en voller effect te creëren door de haartjes naar boven te lamineren. Met de focus op de haartjes. Als de brows en de huid daarna nog getint worden met henna, dan is het effect van Brow Lamination weg omdat je de haartjes niet meer zo goed ziet. Mocht je de haartjes wel graag van een tintje willen voorzien, dan raden wij aan om Mrs.Highbrow Hybrid Dye te gebruiken. Let wel op dat je de verf maar een minuut of 5 laat trekken, omdat de verf veel sneller werkt na een lamination behandeling. 

  2. Wat als de kleur te licht blijkt na het verwijderen van de henna?

  No worries! Als je het idee hebt dat de tint die je hebt gebruikt te licht is uitgevallen, kun je vrijwel direct na het aanbrengen van de eerste laag nog een laag eroverheen doen. Ook na het verwijderen van de henna kun je nog kort een nieuw laagje aanbrengen met een iets donkerdere tint. 

  3. Kun je de henna ook lichter maken als het te donker uitvalt?

  Het is erg moeilijk om de henna op te lichten. Is de kleur toch veel te donker uitgevallen? Dan kan je proberen een aantal keer met een watje met Mrs.Highbrow Tint Remover over de brows te gaan. Dit kan de wenkbrauwen een heel klein beetje lichter maken. Het werkt niet om de brows vervolgens opnieuw te kleuren met een lichtere henna tint. Het is vooral belangrijk om zeker de eerste keer voor een niet te donkere tint te gaan.

  4. Mag je henna bij zwangere vrouwen gebruiken? 

  We raden het af om henna te gebruiken bij zwangere vrouwen. Het is niet bewezen dat henna schadelijk is voor de baby, maar net als bij gewone haarverf wordt dit afgeraden tijdens de zwangerschap. Doordat de hormoonhuishouding verandert tijdens de zwangerschap kan de huid gevoeliger zijn of kan er een allergie optreden. Zeker tijdens de zwangerschap is een allergische reactie extra vervelend. Zorg dat je na de zwangerschap opnieuw een patch test bij de klant doet om te kijken of zij niet allergisch is geworden. 

  5. Hoe krijg je henna brows zo strak mogelijk?

  Mapping thread is een handig hulpmiddel om henna brows zo strak mogelijk te krijgen. Je stempelt dan simpelweg vijf lijnen: bij de aanzet, van de aanzet naar de knik, en van de knik naar de staart. En dan nog aan de onderzijde van de aanzet naar de knik en van de knik naar de staart. Binnen deze lijnen breng je de henna aan. Vind je de lijnen die je met de mapping thread hebt gezet te licht? Met Contour Paste zet je pas echt een barrière tussen de wenkbrauw en de huid. Zo loopt de henna niet uit en bijven de lijnen strak. Je kunt de pasta uit de losse hand aanbrengen met onze speciale Highlighting / Contour brush. Of zet eerst lijnen met mapping thread en vul het aan met de paste. Let op: de contour paste heeft een droge structuur. Maak daarom je kwast eerst vochtig, zodat je de crème soepel kunt aanbrengen. 

  Mrs.Highbrow Dyotics contour mapping paste

  6. Hoe behoud je de kleur op de huid zo lang mogelijk?

  Het is een vraag die altijd veel terugkomt. Logisch, want dit is een van de doelen van brow henna: een afdruk op de huid die zo lang mogelijk zichtbaar is. Maar hoe zorg je ervoor dat de henna zo lang mogelijk op de huid blijft zitten? Het is goed om te beseffen dat huidcellen zich constant vernieuwen, daarom blijft de henna vaak maar 5 tot 14 dagen op de huid zitten. Om er toch voor te zorgen dat de kleur zo lang mogelijk houdt, dien je het volgende in acht te nemen:

  • Voordat je begint, reinig je de brows gronding, bijvoorbeeld met Skin Prep Lotion. Droog de huid daarna goed;
  • Zorg dat de henna niet te dun is aangebracht en de huid onder de brows helemaal bedekt is;
  • Druk en stempel de henna goed in de huid met een brush;
  • Laat de henna de juiste tijd inwerken (zeker niet te kort). 

  7. Door welke andere redenen kan de kleur snel vervagen?

  Je hebt alle stappen goed gevolgd, maar toch vervaagt de kleur sneller dan verwacht. Wat kunnen andere redenen hiervoor zijn?

  • De klant heeft een erg vette huid waardoor de henna niet goed hecht;
  • De klant gebruikt producten voor het gezicht op oliebasis;
  • De huid was toch niet goed schoongemaakt en er zaten nog make-up resten op de huid;
  • De klant heeft erg volle wenkbrauwen, waardoor het lastig is om alle huid onder de brows te bedekken met henna;
  • De klant heeft te dunne wenkbrauwen waardoor de henna niet goed heeft gepakt. Henna pakt alleen op de huid waar enigszins haar zit;
  • De klant heeft haar brows binnen 24 uur nat gemaakt of gereinigd. Ook door sporten of zweten in de eerste 24 uur kan de henna snel vervagen;
  • Je hebt een te lichte tint op een te donkere huid aangebracht. 

  8. Moet je voor elke behandeling een patch test doen?

  Een patch test (of allergietest) is een eenvoudige methode om te ontdekken of een klant allergisch is voor henna. In principe moet elke klant die voor het eerst henna gebruikt een patch test ondergaan. Daarnaast is het verstandig om eens in het jaar de test te herhalen, want soms kan een klant een allergie ontwikkelen. Maar ook als een klant zwanger is geweest of erg ziek is geweest (waardoor de hormoonhuishouding is veranderd), is het verstandig om opnieuw een patch test te doen. Hier lees je meer over hoe je een allergietest uitvoert.  

  Nadat je de henna hebt getest op de arm of aan de binnenkant van de elleboog, kan er direct een allergische reactie optreden zoals een branderig gevoel of jeuk. Verwijder de henna dan direct. Als er binnen 48 uur na de test geen allergisch reactie is opgetreden, kun je de henna veilig gebruiken. 

  9. Wat zijn redenen om henna brows af te raden?

  In een paar gevallen is het beter om geen henna te gebruik en te kiezen voor een andere verf of helemaal geen verf. Henna is in de volgende gevallen een no-go:

  • Als een klant zwanger is;
  • Als een klant onder de 16 jaar is;
  • Als een klant een erg geïrriteerde huid heeft of een allergie heeft voor henna;
  • Als een klant zeer blonde wenkbrauwen heeft in combinatie met een heel lichte huid;
  • Als een klant weinig tot geen wenkbrauwhaartjes heeft. 

  10. Wat zijn de beste verzorgingstips na een behandeling?

  Om de wenkbrauwhenna zo lang mogelijk goed te behouden kun je de volgende vijf tips meegeven:

  1. Houd de wenkbrauwen minstens 24 uur droog;
  2. Vermijd zo veel mogelijk oefeningen met een hoge intensiteit waardoor je gaat zweten. Vermijd ook de sauna;
  3. Gebruik zo min mogelijk reinigingsproducten voor de brows;
  4. Ga de eerste 24 uur na de behandeling niet in de volle zon zitten of onder de zonnebank;
  5. Smeer bij veel zon een hoge factor op de brows zolang de tint op de huid zit. 

  Dit waren jullie meest gestelde vragen mét antwoord over henna brows! Zijn nog niet al jouw vragen beantwoord? Stuur ons een berichtje via de chat of mail naar hello@mrshighbrow.com  

  Mrs.Highbrow Brow Henna Master KitMrs.Highbrow Brow Henna Master Kit.