How to • Mar 07, 2023

Hoe Maak Je De Beste InstagramBrowable Foto's & Video's?

Mrs.Highbrow Foto Instagram

In jouw salon draait het uiteraard om het creëeren van de mooiste brows & lashes. Maar daarnaast wil je jouw werk ook laten zien, aan bijvoorbeeld nieuwe klanten. Daarom is het uiterst belangrijk dat je de perfecte foto's en video's maakt. Het is immers zonde als je die mooie look creëert en dit niet goed overkomt op beeld. Lees onze tips om voor altijd het beste plaatje te schieten. 


- Door Desi van Dijk 

Zorg Voor Goed Licht

In onze ogen één van de belangrijkste tips: zorg voor goed licht! Hoewel je bij een behandeling uiteraard ook goed licht nodig hebt, is het bij het maken van een foto of video ook essentieel. Zorg dus dat je geen last hebt van schaduwen, reflecties of overbelichting. 


Tip: met een ringlamp krijg je nog een mooier resultaat voor jouw foto's en video's. Dit is een ronde lamp met een gat in het midden, waar je je mobiel of camera doorheen doet. Hierdoor krijg je optimale spreiding van het licht. En door deze spreiding is al het licht evenredig verdeeld en heb je geen last van schaduwen. Deze ringlamp is er in alle soorten, maten en prijsklassen. Voor een goede ringlamp hoef je zeker niet het duurste van het duurste aan te schaffen. Neem een kijkje op www.cameranu.nl om te kijken naar de verschillende soorten ringlampen. 

Laat De Klant In De Stoel Liggen

Voor de perfecte foto of video zorg je dat de klant ligt. Laat de klant na de behandeling nog even in de behandelstoel liggen, zodat jij het resultaat kunt vastleggen. Dit is ook het fijnst voor de klant. De brows of de lashes krijg je op deze manier ook het mooiste in beeld. Buig je ringlamp goed naar het gezicht van de klant toe en click, de foto is geschoten!

Creëer De Juiste Hoek

Als je klant eenmaal comfortabel ligt, is het de kunst om vanuit de juiste hoek de foto te maken. Doe dit altijd recht van boven. Van onder heb je namelijk al gauw kans op een onderkin effect. En hoe groot het voorhoofd in werkelijkheid ook is, van achter krijg je vaak een enorme unit in beeld. Het mooiste beeld is dus gewoon vanuit de ogen van de brow specialist, van bovenaf. Hiermee schiet jij de perfecte foto of video. Vraag wel aan de klant of ze het okay vindt dat de foto of video op social media komt. 

Open Ogen Op De Foto & Video

Zeker wanneer je een Lash Lift behandeling hebt gedaan is het het mooiste als de klant de ogen open heeft. Maar ook als je een brow behandeling hebt gedaan, geven wij ook de voorkeur om te fotografen of te filmen met open ogen. Maar laat de klant niet recht in de camera kijken. Het mooiste effect krijg je wanneer de ogen net langs de camera kijken en een glinstering opvangen van het licht. Bovendien kun je met open ogen eerder de sprekende blik laten zien op de foto waar de wimpers of wenkbrauwen na een behandeling voor zorgen.

Een Before & After Foto

Een before & after foto doet het altijd goed. Zeker wanneer het verschil gigantisch is. Zorg er wel voor dat je de foto’s uit precies dezelfde hoek neemt, met hetzelfde licht en vanaf dezelfde afstand. Het moeten twee identieke plaatjes zijn waarbij het verschil van de wenkbrauwen opvalt. Je kunt kiezen voor een swipe op Instagram, maar een collage waar je direct het resultaat ziet, doet het ook goed. Met de app Unfold of de website Canva maak je de mooiste collages. 

De Juiste Foto & Video Settings

Mooie foto's en video's worden natuurlijk vergemakkelijkt met een goede camera of een telefoon met een goede kwaliteit camera. Maar dit is niet per se een must! Er zijn namelijk eenvoudigere opties hoe jij ervoor kunt zorgen dat je hogere kwaliteit beeld krijgt. 


Hoe krijg je betere kwaliteit video? Wijzig je camera settings van 1080/30 frames per seconden naar 2000/60 frames per seconden. Of wijzig de instellingen naar de hoogste kwaliteit die mogelijk is. 


Nog een tip: wijzig de instellingen van Instagram! Ja, je hebt het goed gehoord. Instagram verlaagt automatisch de kwaliteit om jouw foto of video zo snel mogelijk te plaatsen. Wijzig deze instellingen via de volgende manier: open Instagram, ga naar Settings -> Account -> Data Usage -> Media Quality, and select 'Upload at highest quality'.

Geen Overdreven Effecten & Filters

Als jij de perfecte brow hebt gemaakt of de mooiste oogopslag, heb je in principe geen overdreven effecten en filters nodig. Maar als jouw klant last heeft van roodheid, onzuiverheden of puistjes, kun je een klein effect of filter gebruiken. Het kan de foto of video net iets aantrekkelijker maken. Je wilt tenslotte dat de aandacht wordt gevestigd op de brows of lashes. 


Om de huid iets egaler te maken kun je gebruik maken van Photoshop, Facetune of Perfect365. Als je de roodheid iets wilt verbergen, helpt het vaak al om de verzadiging minder fel te maken. Maar overdrijf dit niet. Want dan ziet het er nep en onnatuurlijk uit. 

Bonus Make-Up Tips

#1 Highlighting Pencil 


De Highlighting Duo Brow Pencil van Mrs.Highbrow is een combi van zowel een highlighter als een concealer. De concealer zorgt ervoor dat de brows nóg strakker lijken en de highlighter zorgt voor het laatste accent. De highlighting pencil is verkrijgbaar in 3 kleuren, zodat hij voor elke klant geschikt is. En met een highlighter brush breng je het product aan. Je kunt de highlighter ook gebruiken om die extra touch aan een lash lift te geven door een klein beetje highlighter in het ooghoekje aan te brengen. Het is slechts de kers op de taart, dus zorg dat het niet te overdreven wordt. 

Mrs.Highbrow Make-Up Highlighting Pencil

#2 Brow Fix


Om de brows voor de foto of video nog meer fluffy en brushed-up te maken, heb je Mrs.Highbrow's Brow Fix nodig. Dit is een nieuwere versie van de bestaande Brow Soap. De Brow Fix zorgt ervoor dat de brows er oogverblindend uitzien op de foto. En je kunt zowel de Highlighting Pencil, Brow Fix en al de andere make-up van Mrs.Highbrow doorverkopen in jouw salon als je reseller bent. Nieuwsgierig? Stuur een mailtje naar sales@mrshighbrow.com. 

Mrs.Highbrow Make-Up Brow Fix

Dé Tip Van Mrs.Highbrows Content Creator

"Mijn tip als Content Creator van Mrs.Highbrow is om consistent te zijn met je branding en stijl. Je visuals moeten in lijn zijn met je merk en een consistente stijl en boodschap uitdragen. Dit zal je publiek helpen om je content te herkennen en na verloop van tijd vertrouwen in je merk op te bouwen." - Chrystalla, Content Creator bij Mrs.Highbrow.

Mrs.Highbrow Instagram Page