HOW TO • Sep 08, 2010

Instagram Brows: Maak De Mooiste Foto's

MrsHighbrow-blogpost


Prachtige brows creëren, dat is waar het allemaal om draait. Maar minstens zo belangrijk is dat je ze perfect gefotografeerd krijgt. Het is immers zonde als je de meest strakke tweelingen hebt gecreëerd en dit op beeld niet overkomt zoals je zou willen. Lees onze tips en voorbeelden om deze eeuwige struggle voor eens en altijd onder de knie te krijgen.

- Door Anouk Bruel

 

MrsHighbrow-blogpost

1. Highlighter

Een rechte lijn concealer kan ervoor zorgen dat de wenkbrauw nóg strakker lijkt. En geeft de perfecte highlighter het laatste accent waar elke brow professional naar op zoek is. Met een platte kwast breng je deze perfect rechte lijn aan. Maar houd er ook rekening mee dat het jouw klanten gaat om het effect van een behandeling. Gebruik make-up daarom met beleid en zorg ervoor dat het niet overdreven wordt. Het is slechts de kers op de taart, die niet iedere wenkbrauw nodig heeft.

Perfecte wenkbrauwen by brow guru Kelley Baker. Met een subtiele finishing touch van concealer.

2. De houding van de klant

Voor de perfecte foto zorg je ervoor dat de klant ligt. Laat hem of haar dus vooral nog even relaxed in je behandelstoel liggen, zodat jij het resultaat kunt vastleggen. Je zult merken dat je de brow op deze manier het best in beeld krijgt. En dat de wenkbrauw veel dunner lijkt wanneer je foto's schiet op het moment dat je klant rechtop zit of staat. Dat wil je niet. Want nog altijd geldt: hoe breder hoe beter!

3. Houd rekening met de lichtinval

Net als tijdens een brow treatment is het nu ook van belang om goed licht te hebben boven de wenkbrauwen. Mocht je tijdens het fotograferen in de knoop raken met schaduwen - zoals een weerspiegeling van je eigen hand - dan houd je je camera net iets schuiner naast het gezicht. Op deze manier heb je én genoeg licht én de juiste hoek.

Tip: Ringlamp

Met een ringlamp krijg je een nog mooier resultaat. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, maar de essentie is altijd hetzelfde: het is een ronde lamp met een gat in het midden, waar je je mobiel of camera doorheen doet. Hierdoor krijg je een optimale spreiding van het licht en wordt alles in beeld even veel verlicht en zijn er bijna geen schaduwen.

Op www.cameranu.nl vind je ze in diverse soorten en prijsklassen.

 

Fotografie Brows Instagram Tips

Waarom kan dit beter?

× De foto is van achter genomen.
× Het focuspunt ligt niet op de wenkbrauw.
× Er is geen goede lichtinval.
× De tatoeage kan afleiden. Kies ervoor om de andere kant te fotograferen, waardoor de focus echt op de wenkbrauw ligt.


4. De juiste hoek

Als je klant eenmaal comfortabel ligt, is het de kunst om vanuit de juiste hoek te fotograferen. Doe dit altijd recht van boven. Van onder heb je namelijk al gauw kans op een onderkin effect. En hoe groot het voorhoofd in werkelijkheid ook is, van achter krijg je vaak een enorme unit in beeld. Het mooiste beeld is dus gewoon vanuit de ogen van de brow specialist, van bovenaf.


5. Photoshop met mate

Photoshop? Dat heb je toch niet nodig als je dé perfecte wenkbrauwen hebt geshaped? Nee, in principe niet. Maar het kan een keer voorkomen dat jouw klant last heeft van roodheid, onzuiverheden of puistjes. In dat geval kan het een aantrekkelijker beeld geven als je de huid wat gladder maakt of bepaalde plekjes verwijdert. Je wilt tenslotte dat de aandacht bij de wenkbrauwen ligt, en dat er geen elementen zijn die dit focuspunt afleiden. Als het om roodheid gaat, kan het soms al helpen om de verzadiging minder fel te maken. Bij het verwijderen van plekjes kun je een tool gebruiken om het gezicht egaal te trekken. Handige apps die hierbij kunnen helpen zijn Aviary, Facetune en Photoshop. Maar zorg ervoor dat het niet nep wordt, en blijf dicht bij je eigen stijl. Het is geen modellenwedstrijd.


6. Met open ogen

Het is natuurlijk deels een kwestie van smaak, maar wij hebben overduidelijk de voorkeur om onze klanten te fotograferen met open ogen. Zeker wanneer er een beauty in de salon langskomt met onwijs mooie wimpers en ogen. Laat je klant weten dat hij of zij niet recht in de camera hoeft te kijken. Het mooiste effect krijg je wanneer de ogen net langs de camera kijken en een glinstering opvangen van het licht. Bovendien kun je met open ogen eerder de sprekende blik laten zien waar wenkbrauwen na een behandeling voor zorgen. No sleeping beauty's, but natural beauty's.

 

MrsHighbrow-blogpost


7. Ondersteboven

Als je altijd vanuit dezelfde hoek fotografeert, kan je Instagram feed al gauw ‘saai’ overkomen. En dat terwijl er een hele simpele manier is om er wat meer spanning in te brengen. Namelijk door foto's te spiegelen en hiermee af te wisselen in je feed. Zo maak je jouw profiel net wat dynamischer en blijft het als klant leuk om doorheen te scrollen. Hoe je je foto kunt spiegelen? Dat kan eigenlijk met vrijwel iedere fotobewerking app, maar ongetwijfeld met degene die we hierboven hebben genoemd.

De henna brows op de foto zijn gemaakt door @thisiscyrille. Het geeft een speels effect als je wenkbrauwen vanuit verschillende hoeken laat zien.


8. Voor en na

Een voor en na sessie doet het altijd goed. Zeker wanneer jij een paar ‘wow brows’ verzorgt en het resultaat na een behandeling heel goed zichtbaar is. Als je voor deze optie gaat, zorg er dan wel voor dat je de foto’s uit precies dezelfde hoek neemt, met hetzelfde licht en vanaf dezelfde afstand. Het moeten twee identieke plaatjes zijn waarbij het verschil van de wenkbrauwen opvalt. Je kunt er op social media voor kiezen om beide foto’s te plaatsen, zodat je volgers zelf kunnen swipen. Maar je kunt de brows ook direct in een collage zetten. Een handige app die je hiervoor kunt gebruiken is Framemagic of InShot. Als je een collage wilt maken voor je Instagram Story, dan heeft Unfold ook mooie designs te bieden.


MrsHighbrow-blogpost

© Mrs.Highbrow Professional

✔ Genoeg licht. Check.
✔ De juiste hoek. Check.
✔ Open ogen. Check.
✔ Egale huid. Check.
✔ Geen overdreven nabewerking. Check.
✔ Amazing Highbrows. Check.