How to • Sep 02, 2020

De Meest Gestelde Vragen Over Brow Henna

mrshighbrow-henna-brows


Waarom pakt brow henna soms niet? Wat is de oorzaak van een soms wat groenige goed? Wat zijn die witte bolletjes in de henna? Hier lees je jullie meest gestelde vragen, én onze antwoorden.

Q: Hoe lang moet ik de henna laten intrekken voor het beste resultaat?

A: Wij adviseren om de henna 15 tot 20 minuten te laten intrekken, zodat de kleur goed aan de huid kan hechten. Ook heeft de henna dan de tijd om te ontwikkelen, zodat er een mooie bruine tint tevoorschijn komt. Bij erg vette huiden is een inwerktijd van 25 tot 30 minuten aan te raden. Bij sommige wenkbrauwen is een inwerktijd van 10 minuten al genoeg. Vooral als iemand zeer lichte, bijna witte haren heeft. Deze haren absorberen de henna als een spons, met een nogal donker resultaat. Goed opletten dus wanneer je met dit soort brows werkt.

Q: Hoe bereid je de huid voor op het verven?

A: Op een vette ondergrond pakt de brow henna niet goed. Daarom is het belangrijk dat er geen sporen meer van crèmes en make-up op de huid zitten. Goed schoonmaken dus! Liefst eerst met een make-up remover, gevolgd Dyōtics Skin Prep Lotion. En daarna goed drogen. Want als de huid nog vochtig is, pakt de henna ook niet.

Q: Brow henna en spray tan: een goede combi?

A: Nee, zeker niet. Wanneer er spray tan aanwezig is in de huidcellen, is de kans groot dat er een geelgroene gloed op de huid rond de wenkbrauwen ontstaat. Adviseer je klant daarom in ieder geval de laatste twee weken voor de henna behandeling geen spray tan te gebruiken, om te voorkomen dat deze reactie zich voordoet. Het is de ene tint of de andere tint!

Q: Wat doe je als een klant een zeer vette huid heeft?

A: Iedere klant heeft een ander huidtype en dat beïnvloedt de levensduur van de henna. Wanneer de huid écht heel vet is, is het niet verstandig om met wenkbrauwhenna aan de slag te gaan omdat het simpelweg niet zal pakken. Adviseer je klant dan om voor regular wenkbrauwverf te gaan en alleen de haartjes mee te nemen.

Q: Wat als je merkt dat je eindelijk een te lichte kleur hebt gebruikt?

A: No worries als je het idee hebt dat de tint die je hebt gekozen te licht uitpakt bij een klant. Je kunt vrijwel direct na het aanbrengen van de eerste laag, er nog één overheen aanbrengen. De tinten van Dyōtics kun je namelijk gewoon met elkaar mengen. Net als die van Supercilium.

Q: De henna heeft een gelige, groenige gloed. Wat is de oorzaak?

A: Sommige crèmes, zonnebrandmiddelen en spray tans zijn hier de boosdoener van. Het duurt een paar dagen voordat deze producten de huidcellen verlaten. Als ze nog aanwezig zijn, kunnen ze een een gelige, groenige gloed veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de wenkbrauwen vóór een treatment zo grondig mogelijk te reinigen. Ook als je brow henna te vroeg verwijdert, kan er soms een wat groene gloed zichtbaar zijn. Overigens trekt dat altijd helemaal bij. Tegen de tijd dat jouw klant thuis is, is die gloed verdwenen. En dan nog iets: meng de henna bij voorkeur met warm tot heet water en wacht 5-10 minuten voordat je begint met verven. Om ervoor te zorgen dat het papje goed is ontwikkeld en een mooie bruine kleur heeft.

Q: Wat heeft nog meer invloed op de houdbaarheid?

A: Water en zweet. Dus mocht je klant een enorme fitgirl zijn, bespreek dit dan van tevoren. Laat haar – en elke klant in je stoel – weten dat de brows de eerste 24 uur na de behandeling droog gehouden moeten worden. Ook na die tijd is het belangrijk om geen reinigingsproducten, scrubs en peelings op de brows te gebruiken.

Q: Wat zijn die witte bolletjes in het poeder?

A: Het kan wel eens voorkomen dat er wat witte bolletjes in jouw potje met poeder zitten. Dit is gom, om ervoor te zorgen dat de henna met het water bindt. Voor een betere binding meng je het poeder met heet water en laat je het papje 5-10 minuten staan. Zijn de bolletjes na deze maatregelen nog steeds niet opgelost? Met een microbrush kun je ze fijnstampen. Overigens hebben de bolletjes geen invloed op het resultaat.

Q: Waarom vervaagt de kleur soms zo snel?

A: Je kunt ervan uitgaan dat de kleur 5 tot 10 dagen op de huid houdt, mits jouw klant haar wenkbrauwen goed verzorgt. Er kunnen echter meer reden zijn waarom de kleur snel vervaagt:
- De huid was nog vochtig van de Skin Prep Lotion toen je de henna aanbracht
- Je hebt de henna te dun aangebracht; de huid onder de wenkbrauwen moet helemaal bedekt zijn
- Je hebt de henna niet goed in de huid gedrukt en gestempeld
- De klant heeft een erg vette huid
- Je bent met je kwast niet goed genoeg ónder de wenkbrauwen gegaan
- De huid was niet goed schoongemaakt; er zaten nog vet- of make-up resten op
- Je hebt de henna te kort laten intrekken
- De klant heeft zulke dicht bezaaide wenkbrauwen dat het lastig is om alle huid onder de brows te bedekken met henna
- De klant heeft haar brows binnen 12 uur na de behandeling natgemaakt en/of gereinigd
- Je hebt een te lichte tint op een donkere huid aangebracht
- De klant heeft bijna geen wenkbrauwen van zichzelf; brow henna pakt alleen op huid waar enigszins haar zit.

Bestel nu ons complete Dyotics Starter Kit. Prijs: € 139.