LASH LIFT • Mar 16, 2024

Verbeter Elke Lash Lift Met De Lash Check

Lash lift Mrs.Highbrow

Zijn jouw Lash Lift resultaten de ene keer prachtig en de andere keer teleurstellend? Grote kans dat er iets niet goed gaat met de inwerktijd. Lash en brow expert Francien Vermeer deelt haar ultieme geheim om jou verder te helpen. Maak kennis met de lash check: een simpele truc om te zien of de lash lift klaar is. 

Er bestaan snel werkende en langzaam werkende lash lift producten. 

De juiste inwerktijden bij dunne, normale of dikke wimpers.

Hoe voer je de lash check uit?

Naast een onjuiste inwerktijd: nog 4 veelkomende oorzaken van een mislukte lash lift.

De Lash Lift is nog steeds super populair, en onze lash lift producten zijn dat dus ook. Het is alweer een tijdje geleden dat we over deze behandeling hebben geschreven, dus het werd wel weer eens tijd. Vooral omdat er steeds weer nieuwe inzichten komen. Maar ook omdat er natuurlijk constant nieuwe lash lift specialisten bijkomen, die vaak tegen dezelfde problemen aanlopen. 

Francien Vermeer van First Expression in Hoorn deelt graag haar ultieme tips met jou, zodat al jouw lash lift resultaten voortaan oogverblindend zijn. Zo is de laatste check ontzettend belangrijk, om te zien of de lotions lang genoeg hebben ingetrokken. Francien is Mrs.Highbrow's voormalige head of training en door haar lange ervaring inmiddels een echte lash lift pro. 
lash lift francien vermeer

Van Langzaam Tot Snelwerkend Product


Francien: "Ieder merk Lash Lift hanteert eigen inwerktijden. Je kunt uit de inwerktijden opmaken of het een snel of langzaam werkend product is. Een minimale inwerktijd van 3 minuten tot een maximale inwerktijd van 6 minuten wordt gezien als een snelwerkend lash lift product. Bij een inwerktijd van 8 tot 15 minuten heb je te maken met een langzaam werkend product. En zo heb je ook nog medium snelle lash lift producten die in 5 tot 10 minuten werken. Snelwerkende producten zijn wat agressiever en langzaam werkende zijn mildere producten."

Francien: "Bedenkt dat de inwerktijden richtlijnen zijn. Er wordt bij de aanbevolen inwerktijden uitgegaan van dunne, normale of dikke wimpers. Maar eigenlijk moet je ook naar de conditie van de wimpers kijken."


Mrs.Highbrow heeft twee verschillende producten voor de lash lift: in pompjes en in zakjes. Beide producten laat je 5 tot 8 minuten inwerken, en kun je dus beschouwen als een medium snel product. Je zit met deze producten dus eigenlijk altijd goed.

Francien: "Hoe gezonder de wimpers, hoe langer de inwerktijd moet zijn. En hoe brozer een wimper, hoe sneller het product werkt."

De Juiste Inwerktijd Voor Een Lash Lift

Om de ideale inwerktijd te bepalen, check je dus eerst het type wimper. Is de wimper dun, normaal of dik? Aan de hand daarvan hanteer je de volgende inwerktijden voor stap 1 en 2, als je met Mrs.Highbrow Lash Lift producten werkt.

Dunne wimper: 5 minuten

Normale wimper: 6-7 minuten

Dikke wimper: 8 minuten


Francien: "Let wel op: heb je te maken met een zeer broze wimper? Dan is de inwerktijd korter, omdat het product dan veel sneller werkt. Bijvoorbeeld: bij een supergezonde dunne wimper is de aanbevolen 5 minuten eigenlijk te kort. Omdat het een gezond haartje is duurt dit langer. Hoe je dit kunt zien? Gezond haar heeft een glans en broos haar is dof. Een heel dikke maar broze wimpers heeft minder tijd nodig dan de aanbevolen 8 minuten. Als je dan de maximale inwerktijd hanteert, loop je het risico dat je de wimpers overprocessed.


Handige Truc: De Lash Check

Het blijft natuurlijk lastig om exact te bepalen met wat voor soort wimpers je te maken hebt. Daarom heeft Francien een heel handige truc om te bepalen wanneer de lotions lang genoeg hebben ingetrokken: de lash check. Voordat de inwerktijd van stap 1, de Lifting Cream, is verstreken, doe je het volgende:

  1. Pak 1 haartje met een punttang of punt tweezer. De haartjes zitten vastgelijmd, dus wees voorzichtig en voer dit rustig uit.

  2. Pak dit ene haartje bij het puntje en probeer deze om te buigen naar beneden.

  3. Zie jij een C krul ontstaan zoals op de onderstaande foto? Dan is het haartje nog niet klaar en zijn de zwavelbruggen in het haartje nog gesloten. Je voelt het ook bij het ombuigen. Het haartje geeft weerstand en is niet makkelijk om te buigen. Plaats het haartje weer terug en voer na 30 seconden nogmaals een check uit.

  4. Wanneer weet je dan dat het haartje wel klaar is? Als het haartje super flexibel is geworden, het geen weerstand meer geeft en het helemaal dubbel te vouwen is.

"De lash check doe je alleen bij stap 1," zegt Francien. "Voor stap 2, de Setting Cream, volg je de instructies in de gebruiksaanwijzing. De inwerktijd van stap 2 is eigenlijk altijd gelijk aan stap 1. Zorg dus dat je altijd 2 wekkertjes bij de hand hebt. Je timet oog 1 en een je timet oog 2. Zo weet je precies wanneer je stap 2 moet verwijderen.

Lash lift mrs.highbrow
Deze klant had een mislukte lash lift bij een andere salon, en Francien gaat dit herstellen. Omdat deze wimpers al eerder behandeld waren, zien ze er broos en dus dof uit. De lash check voer je om deze reden op tijd uit. Liever te vroeg dan te laat. Als het haartje nog niet klaar is plaats je deze gewoon terug en herhaal je de lash check iedere 30 sec.
Lash lift
De wimpers zijn perfect aan de rod bevestigd. Niet in plukjes, maar haartje voor haartje.
lash lift mrs.highbrow
Stap 1, de Lifting Cream, is tot de helft tot 2/3e van de wimpers aangebracht. De punten laat je altijd vrij.
lash lift mrs.highbrow
Na 6 minuten voert Francien de lash check uit. Ze probeert de wimper om te buigen en er ontstaat een C-krul. Dit betekent dat de wimper nog niet genoeg gekruld en gelift is. De Lifting Cream heeft nog niet lang genoeg ingewerkt en de zwavelbruggen nog zijn gesloten.
lash lift mrs.Highbrow
Nu heeft stap 1 wel lang genoeg gezeten. Want het haartje is flexibel en makkelijk dubbel te vouwen. Dit betekent dat de zwavelbruggen in het haartje zijn verbroken.
Lash lift mrs.highbrow
Het prachtige resultaat.

Meer Redenen Waarom Een Lash Lift Mislukt

De juiste inwerktijd is van groot belang, maar er zijn meer factoren die het uiteindelijke resultaat van een lash lift bepalen. Hierbij de 4 meest voorkomende oorzaken:

  • De producten zijn over datum. De Lash Lift producten van Mrs.Highbrow zijn na opening nog 3-4 maanden goed. Daarna verliezen lotion 1 en 2 aan kracht. Let op: de zakjes dien je binnen 24 uur na opening te gebruiken. 

  • De Lash Lift is te snel na de vorige behandeling herhaald. Wacht in ieder geval 6 weken voordat je de Lash Lift opnieuw uitvoert, anders oveprocess je de wimpers.

  • De wimpers van de klant zijn te vet of niet goed schoongemaakt.

  • Je hebt de verschillende stappen niet goed verwijderd voordat je aan de volgende stap begon. Hierdoor blijft het product doorwerken.