HOW TO • Oct 05, 2021

De Perfecte Vorm

Natuurlijk is er ook altijd nog zoiets als smaak. Toch zijn er een paar regels om te hanteren als het gaat om het creëren van een mooie, strakke wenkbrauw anno 2021. We laten het zien. 


Bij het stylen van wenkbrauwen - of dat nu met wax, pincet, draad of make-up is - ga je in principe uit van slechts vijf rechte lijnen: boven- en onder, het begin, en boven- en onder de staart. Houd verder rekening met het volgende:

 

Perfect eyebrow shape

1. Het hoogste punt van de wenkbrauw, de arch, is zo ver mogelijk naar de zijkant geplaatst. Oftewel, het eerste gedeelte van de wenkbrauwen beslaat zo'n 70 procent, de staart 30%.   

eyebrow shape onset   

 2. De bovenkant van de aanzet wijst een beetje naar buiten. Het hoogste punt van de aanzet mag in ieder geval nooit naar binnen wijzen. 

Ombre brows eyebrows wenkbrauwen

3. Zorg dat de aanzet van licht naar donker gaat als je verf (of bijtekent met make-up). Dit voorkomt een te zware, blok-achtige voorkant.  

Eyebrow shapes lines

 4. Maak rechte lijnen, vooral aan de onderkant. Dat geldt voor zoal epileren, waxen als verf aanbrengen. Een handig hulpmiddel hierbij is Brow mapping thread.

 

Hoe werkt brow mapping? 

Brow mapping is simpel gezegd het perfect uitmeten van wenkbrauwen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van voorgepigmenteerd draad. Dit kun je heel ingewikkeld maken, maar wij raden de simpele methode aan. Je zet dan vijf lijnen: bij de aanzet, van de bovenkant van de aanzet naar de knik en van de knik naar de staart. En dan nog aan de onderzijde van de aanzet naar de knik en van de knik naar de staart. Deze lijnen kun je gebruiken om langs te waxen of te threaden. Maar ze zijn ook een hulpmiddel om binnen te verven.

"Perfecte wenkbrauwen creëren heeft niet alleen te maken met goed uitmeten, maar nog veel meer met inzicht en gevoel"

Bij Mrs.Highbrow geloven we tot een bepaalde hoogte in brow mapping. Je kunt namelijk wel twee identieke wenkbrauwen op iemands gezicht zetten, maar bijna niemand is volledig symmetrisch. Je moet er bij het tekenen dus rekening mee houden dat het ene oog hoger of dieper kan liggen, of dat het andere oog simpelweg een fractie groter is. Twee precies symmetrische wenkbrauwen kunnen dan juist een vreemd beeld geven. In zulke gevallen moet je één wenkbrauw iets korter maken of hoger zetten om het mooiste resultaat te krijgen. Perfecte wenkbrauwen creëren heeft daarom niet alleen te maken met goed uitmeten, maar nog veel meer met inzicht en gevoel. Een goede brow specialist heeft dan ook een timmermansoog voor dit soort details. Een goed oog hiervoor ontwikkel je eigenlijk alleen maar door veel te oefenen en veel brows te zien.