WAXING • Apr 05, 2021

Wonderen Bestaan!

Wunderwax eyebrows

Vloeibaar goud. Zo worden onze golden waxkorrels ook wel genoemd. En niet alleen vanwege de kleur en textuur, maar ook omdat het een high end wax is. Hoe gebruik je Wunderwax het best? We beantwoorden de meest gestelde vragen. 

1. Wat Is Er Zo Speciaal Aan Wunderwax?

Wunderwax Gold is een zogenaamde filmwax, die je aanbrengt met een spatel. De wax stolt, waarna deze als een hard laagje op de huid zit. De haartjes zitten hierdoor vast in de wax en wanneer je de hard geworden laag wax eraf trekt, trek je dus automatisch de haren mee. Dit in tegenstelling tot hars en hot wax, die zacht blijven, en je er met een strip moet afhalen. Hars heeft ook een heftigere plakkracht, waardoor het schadelijker kan zijn voor de huid. Terwijl filmwax een stuk milder is voor de huid, omdat het alleen aan de haartjes hecht en niet aan de huid.  

2. Wat Is De Juiste Temperatuur?

Het allerbelangrijkste is om met de juiste temperatuur wax te werken. Want is deze te warm? Dan bezeer je jouw klant! Te koel? Dan werkt de wax niet. Maar wat is nu de juiste temperatuur? Voor de Mrs.Highbrow wax heater geldt dat je de pot op "5 over 12" zet. Wel is het van belang dat de wax pot niet te vol zit. Want dan duurt het erg lang voordat deze warm is. Vuistregel is: vul 'm tot een laagje van 5 cm. En vul gewoon steeds aan. Je checkt de temperatuur als volgt: scoop met je spatel in de wax (alsof je ijs schept) en houd de spatel omhoog. Daarna draai je de spatel om, zodat er een druppeltje ontstaat. Als dit druppeltje niet meer loopt, maar bijna tot stilstand komt, dan is de wax op de juiste temperatuur. Loopt het druppeltje te snel, dan is de wax te heet. Je kunt het ook nog op je eigen pols uittesten, voordat je klant gaat behandelen. 

3. Zijn Er Contra-indicaties?

Vraag altijd aan jouw klant of ze toevallig niet net een peeling of een andere intenste huidbehandeling heeft gehad? En of ze misschien medicijnen tegen acne of crèmes met vitamine A zuur gebruikt. Deze behandelingen en producten maken de huid extra gevoelig, waardoor waxen geen goed idee is. 
Ken je de huid van een klant nog niet? Ga dan niet vaker dan één keer over hetzelfde plekje heen. Je weet namelijk niet hoe de huid reageert en of deze overgevoelig is. En doe altijd eerst het stukje tussen de wenkbrauwen om te kijken hoe de huid reageert, voordat je verder gaat met de boven- en onderkant. Deze huid is namelijk steviger dan de huid onder en boven de ogen. 

4. Ik Krijg De Wax Niet Goed Van De Huid...

Om de wax zo goed mogelijk weer te verwijderen, is een juiste aanbreng techniek essentieel. Je moet zorgen dat de wax overal even dik is. Niet te dik, maar zeker ook niet te dun. Als de wax te dun is, breekt het continu af. Zorg er daarnaast voor dat je de wax aan het einde niet te dun uitsmeert, maar daar een soort van dotje houdt dat als lipje kan dienen, zodat je de wax makkelijker kunt verwijderen. Zijn er toch wat stukje die je niet verwijderd krijgt? Gebruik dan een olie, zoals Oil La La Miracle Wax Assistant

5. Waarom Wordt Soms Niet Elke Haartje Meegenomen?

Als de wax niet lijkt te pakken, kan dit meerdere oorzaken hebben. Waarschijnlijk heb je de wax te koel staan. Als de wax heater niet hoog genoeg staat, dan stolt de wax te snel en worden de haartjes niet goed opgenomen in het product. Het kan ook zijn dat de huid te vet is. Het is daarom erg belangrijk om de huid goed te ontvetten met bijvoorbeeld de Get Set Pre Epilation Gel. Het kan ook zijn dat de haartjes erg vlak over de huid liggen, zoals vaak het val is bij dames van Aziatische komaf. Breng dan eerst wat talkpoeder op de huid aan. Sowieso is dit altijd aan te raden als je een lip gaat waxen.  

 Mrs.Highbrow Film Wax Gold.