Business • Jan 27, 2023

Welke Prijs Kun Je Voor Een Behandeling Rekenen?

Mrs.Highbrow Prices Treatments

Een goede prijs vaststellen is erg belangrijk. Het tarief bepaalt je uiteindelijke omzet en dus ook je winst. Daarvoor is het goed om te weten wat gangbaar is in jouw  regio, maar ook wat jij waard bent. Wij van Mrs.Highbrow geven vanuit Amsterdam onze kijk op jouw prijslijst. 


Door Desi van Dijk 

De juiste prijs bepalen voor je behandelingen blijft lastig. Of je nu net begint of al enige tijd in het vak zit, het is belangrijk om je prijzen in één keer goed vast te stellen. Want als je prijs eenmaal staat, nemen klanten een forse verhoging niet meer zo makkelijk aan. En daarnaast moet je natuurlijk zorgen dat je alle kosten dekt en winst maakt. 

Je Bent Het Waard

Als het gaat om permanente make-up of huidverbeterende behandelingen, dan weten de meeste specialisten prima wat ze voor hun behandelingen kunnen vragen. Maat we zien dat bij kleinere treatments op het gebied van wenkbrauwen, wimpers en nagels specialisten zichzelf soms behoorlijk te kort doen. Omdat ze denken dat klanten er niet meer voor willen betalen. Bedenk dat jouw prijzen niet gebaseerd moeten zijn op klanten hun budget, maar op wat het waard is. Vinden mensen een wimperlift van €60 te duur? Dan heeft het blijkbaar niet hun prioriteit. 

Zeker als je net begint ben je misschien wat huiverig om de juiste prijs te vragen en voelt het onwennig. Maar met alle trainingen die je hebt gevolgd, en de ervaring die je hebt opgedaan, kun je gewoon met de juiste dosis confidence aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld wel beginnen met een introductiekorting als je net begint, maar vermeld hierbij wel de werkelijke prijs van je behandelingen. Zodra je meer ervaring hebt opgedaan, stop je met de introductiekorting en vraag je de normale prijs.

Ga je naar de beroemde Anastasia Beverly Hills, dan tel je vanaf 60 dollar neer voor alleen shapen!

Mrs.Highbrow Prices Treatments

Shapen of Tinten Van De Brows

Als de klant de brows enkel in shape of geverfd wil hebben, dan ben je 15 tot 20 minuten per behandeling bezig. Voor beide behandelingen moet je 30 tot 35 minden rekenen. 


Wij hebben een poll gehouden onder onze klanten via Instagram en dit is wat er gemiddeld voor shapen en tinten wordt gevraagd.

 • In Nederland en België wordt tussen de € 20 en €30 voor alleen waxen of threaden gevraagd. Gecombineerd met tinten € 35 tot €40. Kleine salons vragen voor alleen shapen € 20 tot € 25. Luxe salons op A-locaties in grote steden kunnen voor enkel shapen tot wel € 35 vragen. 
  Ons advies: doe jezelf niet te kort. €20 voor alleen shapen is echt weinig als je bedenkt dat je hier minstens 20 minuten mee bezig bent, op welke locatie je ook werkzaam bent.

 • Uit de poll op onze instagram-pagina @mrshighbrow blijkt dat specialisten in de UK voor een shaping plus tinting behandeling rond de 30 pond vragen, oftewel €35, wat redelijk aan de lage kant is. Terwijl je bij de beroemde Londens Blink Brow Bar 57 pond betaalt.

 • In de US kent de prijs voor shaping en tinting grote verschillen. Van 15 dollar voor alleen threaden, tot tussen de 40 en 80 dollar voor shapen en tinten. Het is natuurlijk afhankelijk in welke staat je gevestigd bent en of je de behandelingen vanuit huis aanbiedt of dat je een salon hebt in de duurste wijk van de stad. Ga je naar de beroemde Anastasia Beverly Hills, dan telt een klant maar liefst 60 dollar of meer neer voor alleen shapen. Aan een shaping behandeling bij Sania's Brow Bar in New York hangt zelf een prijskaartje van 95 dollar! 

Zeker als het gaat om Henna Brows zijn veel specialisten geneigd om te weinig te vragen

Prijs Henna Brows Onder De Loep

Zeker bij het werken met Brow Henna zijn veel specialisten snel geneigd om te weinig te vragen. Omdat ze het nog moeten leren, of omdat ze zich verkijken op de tijd die ze eraan kwijt zijn. Maar henna brows zijn best intensief, dus daar moet wel voor betaald worden. Natuurlijk doe je er in het begin wat langer over, en dat bereken je nog niet door aan je klant. Maar een ervaren wenkbrauwspecialist doet er 35 tot 45 minuten over, inclusief shapen en eventueel brow mapping. 

 • Voor een Henna Brow behandeling inclusief shapen vragen veel salons in Nederland en België tussen de € 35 en € 50, tot wel €60 bij de luxe salons in grote steden. 
   
 • Door de poll op onze Instagram pagina zagen we ook dat de prijzen voor Henna Brows in de UK meestal op 40 pond uitkomen.

 • In de US wordt al snel 50 tot soms wel 80 dollar gerekend voor Henna Brows, inclusief waxen of threaden. 
Mrs.Highbrow Henna Brows Dyotics

In steden als New York en LA kost een Lash Lift niet zelden 100 tot 120 dollar.

Wat Kost Een Lash Lift?

Ook de Lash Lift is een intensieve behandeling en enorm populair. Omdat de behandeling vaak zeker 45 tot 60 minuten in beslag neemt (zeker inclusief tinten), is de prijs voor een Lash Lift hoger dan een gemiddelde brow treatment. Mrs.Highbrow klanten geven aan:

 • In Nederland en België wordt er tussen de € 50 en €85 gevraagd, inclusief tinten. Wij adviseren om minstens €60-€65 te rekenen, gezien de tijd en producten die het je kost.

 • Als we deze prijzen omrekenen naar ponden, dan kom je op een prijs uit tussen de 45 en 75 pond. En dit is ook de gemiddelde prijs die onze Instagram community aangeeft. 

 • In de US is een gemiddeld prijs toch zeker wel 70 tot 80 dollar voor een Lash Lift inclusief het verven van de wimpers. Maar in steden als New York, Los Angeles en Miami staat er niet zelden een bedrag van 100 tot wel 120 dollar op de prijslijst.  

De Juiste Prijs Voor Brow Lamination

Net als de Lash Lift kost een Brow Lamination behandeling vaak minstens 45 minuten. Ook hierbij kun je ervoor kiezen om de brows wel of niet te verven tijdens de behandeling. Als je de brows wel verft, dan kun je €10 tot €15 meer vragen. Aan de hand van de reacties op onze Instagram-pagina zijn dit gangbare prijzen:

 • De prijs van een Brow Lamination inclusief verven komt in Nederland en Belgie uit op €60 tot €75.
   
 • In de UK rekenen specialisten tussen de 50 en 60 pond, tot wel 80 pond in grote steden.

 • In de US ligt de prijs voor Brow Lamination vaak tussen de 70 tot 80 dollar. Maar ook hiervoor geldt net als voor de Lash Lift: in luxe salons in grote steden hangt hier niet zelden een prijskaartje van 100 tot 120 dollar aan.  

Help! Ik Houd Niet Voldoende Over

Het kan zijn dat je onderaan de streep helaas niet veel overhoudt per maand. Dit betekent niet automatisch dat je de behandelingen te goedkoop aanbiedt. Misschien zijn jouw kosten wel gewoon te hoog. Dus kijk waarop je kunt besparen en zoek naar mogelijkheden om jouw omzet te verhogen. Bijvoorbeeld door een dag extra te gaan werken, meer promotie te doen, een stoel/werkplek te gaan verhuren, luxere behandelingen aan te gaan bieden waarvoor je meer kunt vragen of door de bijverkoop van make-up producten.


Voor het bepalen van je kosten, check even de volgende lijst. Zodat je niets vergeet.

0 Huur of hypotheek
0 Gemeentebelastingen
0 Gas, water, licht
0 Abonnement Spotify en anderen apps
0 Personeel 
0 Internet, telefoon
0 Website abonnementen en onderhoud
0 Abonnement boekingsprogramma
0 Verzekeringen
0 Bedrijfskleding
0 Disposables zoals watjes, wattenstaafjes en tissues
0 Gebruiksproducten zoals verf en wax
0 Magazines in de wachtruimte
0 Cursussen 
0 Kantinekosten zoals koffie, thee en koekjes
0 Toiletpapier en schoonmaakmiddelen
0 Schoonmaakster en glazenwasser
0 Drukwerk van bijvoorbeeld flyers

Tot slot: het is niet gek om elk jaar de prijzen van je behandelingen te verhogen. Zeker met de hoge inflatie en de nu hoge gas- en energiekosten is een verhoging van 10% heel acceptabel. Alles wordt duurder in het leven, dus waarom zou jij achterblijven? 

Zeker met de hoge inflatie en de nu hoge energiekosten is een verhoging van 10% heel acceptabel

Mrs.Highbrow Master Kits

Voordelige Kits, Korte Inwerktijden

Om te zorgen voor een goede marge is het belangrijk om ook te letten op de inkoopprijs van jouw producten. Maar ook op de inwerktijden. De producten van Mrs.Highbrow hebben allemaal een redelijk korte inwerktijd, zodat jij minder tijd kwijt bent de behandeling, en er dus meer kunt uitvoeren op een dag.

Dyōtics Brow Henna heeft een voordelige Master Kit voor € 179, met daarin 6 kleuren Brow Henna, Skin Prep Lotion, Tint Remover, Treatment Enhancer en een Henna Brush. 


Of kies voor de Brow Lamination Master Kit. Daarin zitten alle essentials die je nodig hebt voor een Brow Lamination behandeling zoals stap 1, 2 en 3, Adhesive, Lifting Tool en Spoolies & Applicators. De Brow Lamination Kit bestel je voor € 105 online. 


Ook de Lash Elevation Kit is scherp geprijsd (€89) en bevat alles wat jij nodig hebt om die onweerstaanbare oogopslag te creëeren. Je kunt tot wel 15 behandelingen uit deze kit krijgen. Kijk snel online welke tools allemaal in deze Lash Elevation Kit zitten.