INSPIRATION • Apr 11, 2023

Wenkbrauw Trends In De Afgelopen 50 Jaar

Mrs.Highbrow Wenkbrauw Trends

De beautywereld is al menig jaar obsessed met wenkbrauwen. Of je nu kijkt naar de brows die op de catwalk voorbij komen, op social media of bij beroemdheden, er is veel aandacht voor de wenkbrauw. Mrs.Highbrow laat je de verschillende trends zien van de afgelopen 50 jaar. 


- Door Desi van Dijk 

De aandacht voor wenkbrauwen begon eigenlijk al 100 jaar geleden. In de jaren '20 was het stylen van de brows al een ding. Wenkbrauwen waren toen dun, zwart, rond en liepen vervolgens recht naar beneden. De wenkbrauwen speelden een grote rol als het ging om het tonen van emotie bij filmsterren. Deze brow had bijna geen haar meer over en was voornamelijk getekend. Deze trend heeft zich tientallen jaren voortgezet (denk aan de Marilyn Monroe brow), maar gelukkig werd het hierna weer populairder om de brow weer iets te laten groeien. 

Wenkbrauwen In De Jaren '80


Waxen, epileren of shapen kenden ze in de eighties niet. Voor het eerst na tientallen jaren kon de wenkbrauw de meest grootste en ruwe versie van zichzelf worden. Bijna iedereen was op dat moment liefhebber van de all natural brow. Alles moest in de jaren 80 opvallen, dus zo ook de wenkbrauwen. Hoe voller en groter, hoe beter. 

Mrs.Highbrow Wenkbrauw Trends
Brooke Shields, @pinterest​​

De Super Dunne Brow Uit De Nineties


Nadat de bussy brows in de jaren '80 erg hip waren, werd de skinny brow in de jaren '90 juist weer populair. De dunne wenkbrauw uit deze tijd werd gezien als chic en sierlijk. De brows werden gevormd tot een minimale boog met een eenvoudige ronde curve. 

Mrs.Highbrow Wenkbrauw Trends
Mariah Carey​​, @pinterest

Trends uit de nineties zijn juist nu ook weer hip. Zo is de crop top en de scrunchie al helemaal teruggekomen. En Bella Hadid laat zich steeds vaker ook weer met dunne brows zien. Zij heeft een dunne brow die subtiel naar boven loopt, waardoor het gezicht een optische lift krijgt. 

Maar let op! Ga niet te snel mee met deze super dunne brow trend. Want de wenkbrauwhaartjes groeien niet zo snel terug - áls ze al teruggroeien. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel manier om een wat dunne wenkbrauwvorm te krijgen zonder direct veel haartjes te epileren of te waxen. 

De Wenkbrauw Uit 2000


De trend rondom de dunne wenkbrauw zetten zich nog even voort. De brow werd nog preciezer en getekender dan in de nineties. Door de invloed van hip-hop werd de nog dunnere en strakke wenkbrauw een trend. Door de ultradunne wenkbrauw geeft het het gezicht een sterke en strakke blik. 

Mrs.Highbrow Wenkbrauw Trends
Madonna,​​ @pinterest

Wil jouw klant ook deze super strakke brow? Deze creëer je eenvoudig met de Mrs.Highbrow Micro Liner. De micro liner heeft een dunne punt waardoor je met alle precisie een wenkbrauw kunt opvullen of tekenen. 

In de tweede helft van de zero's werd afscheid genomen van deze super strakke potlooddunne wenkbrauwlook en lieten we de brows weer spontaan groeien. 

Trends Rondom De Brow In 2010


Doordat het een trend was dat de wenkbrauwen weer meer haar bevatten, waren er veel verschillende looks populair. Zo is in deze jaren eigenlijk niet één trend te benoemen die er echt uitsprong. Want bijna elk jaar waren er weer verschillende soorten brows in de mode. 


Zo zagen we dat volle en strakke wenkbrauwen een trend werden. De brows waren super strak en ze hadden een consistente breedte. Dit creëerde een on-point en fleeky uitstraling. 

Mrs.Highbrow Wenkbrauw Trends
Kim Kardashian​​, @pinterest

Ook werd de brow à la Cara Delevingne een trend. Een dik bezaaide en donkere brow die power uitstraalt. Hierin zie je weer de stijl uit de eighties terug waar een bushy, donkere brow in was. Wellicht dat Cara Delevingne wel de grondlegger is van het verven van de brows. Thank you, Cara!

De Wenkbrauw Van Nu


Hoewel we misschien dachten dat we zo'n beetje elke trend langs hebben zien komen, hebben we het mis! De afgelopen 2-3 jaar bewijzen ons weer het tegendeel. De wereld rondom de wenkbrauw zit nooit stil. Zowel oude als nieuwe stylen zien we weer voorbij komen. En ook nieuwe technieken hebben zich afgelopen jaar ontwikkeld. 


Wat dacht je van Brow Lamination en Henna Brows? Om te beginnen met Brow Lamination. Wellicht de laatste echt grote trend die binnen no time een perfecte brushed-up brow creëert. Tientallen jaren geleden konden ze dit waarschijnlijk nog niet bedenken. Maar tegenwoordig kent iedereen de laminated brow. Wil je deze behandeling ook aanbieden in jouw salon? Volg dan onze online cursus Brow Lamination!


En dan Henna Brows. Ook deze behandeling is tegenwoordig niet meer weg te denken. Met henna brows creëer je die power look en geef je de klant die confidence die hij of zij verdiend. Wil je je kennis opfrissen of wil je deze behandeling gaan aanbieden in jouw salon? Volg dan onze online cursus Henna Brows

Mrs.Highbrow Wenkbrauw Trends
www.mrshighbrow.com​​