AIRBRUSH BROWS • Feb 22, 2024

9 Tips Voor De Mooiste Airbrush Brows

Het is de nieuwste trend op wenkbrauwgebied: Airbrush Brows. En omdat het zo nieuw is, krijgen we er veel vragen over. Hoeveel lagen verf breng je aan? In welke verhouding meng je de dye? En hoe kom je aan die flawless finish? 9 Pro tips voor de mooiste Airbrush Brows. 

1. De Juiste Techniek

Bij Airbrush Brows gaat het allemaal om de juiste techniek. 3 spray tips.

  • Het airbrushen van de brows doe je in lange horizontale bewegingen zonder te stoppen. 

  • Langzaam beweeg je het pistool van de staart naar de aanzet, en weer terug. Op die manier creëer je lichte en gelijkmatige lagen voor een perfect resultaat.

  • Je houdt hierbij de trekker constant naar achteren, in plaats van te sprayen alsof je een echt pistool hanteert. Op die manier voorkom je 'dotjes' en creëer je vloeiende lagen en een mooie finish.

2. De Grote Schoonmaak


Voor elke wenkbrauwbehandeling is een smetteloos canvas super belangrijk. Zo ook bij Airbrush Brows. Dat heeft de volgende redenen:


  • Door de wenkbrauwen goed te reinigen, worden vuil en vet maar ook dode huidcellen verwijderd. Hierdoor krijg je een veel gladder en vlekkeloos resultaat. 

  • Een schone huid zorgt ook voor een betere hechting van de verf. De verf kan hierdoor goed in de poriën doordringen, en zo heeft de klant langer plezier van haar Airbrush Brows. 

Maak de wenkbrauwen schoon met Skin Prep Lotion, het liefst gevolgd door een watje met Treatment Enhancer. Treatment Enhancer zorgt ervoor dat ook de laatste restjes reiniger worden verwijderd.
Draagt een klant veel make-up? Begin dan altijd met een watje met make-upremover.

3. Maar Eerst: Brow Mapping


Vind je het lastig om de wenkbrauwsjablonen mooi en gelijk aan te brengen? Voordat je begint met Airbrush Brows schakel je dan de hulp in van Mapping Thread en/of Contour Paste. Door eerste rechte lijnen te zetten met Brow Mapping Thread is het daarna veel eenvoudiger om de wenkbrauwsjablonen perfect aan te brengen. 


Eventueel breng je na het lijntje met Mapping Thread nog een laagje Brow Contour Paste aan. Dit zorgt voor een extra barrière tussen de wenkbrauw en de huid. En daar plak je dus de Airbrush Brows sjablonen overheen. 

In plaats van de aanzet vroegtijdig te vervagen, gaan we bij Airbrush Brows voor een stapsgewijze opbouw.

4. Airbrush Brows Met Ombre Effect


Bij Airbrush Brows draait het - net als bij Henna en Hybrid Brows - allemaal om dat prachtige ombre effect. De aanpak is alleen wel anders dan bij de "gewone" technieken. In plaats van de aanzet vroegtijdig te vervagen, gaan we bij Airbrush Brows voor een stapsgewijze opbouw. Bij de eerste twee lagen laten we de aanzet vrij, maar pas bij de derde en laatste laag betrek je de aanzet. 
Tot slot wordt bij Airbrush Brows alle verf in één keer verwijderd. De verf aan de voorkant zit er dus korter op, maar 5 minuten, waardoor de aanzet er subtieler en lichter uitziet. Hello, Airbrush Ombre Brows!

5. Anti-Mist Shield


De airbrush zorgt voor een nevel aan verf. En als je de oogleden en het voorhoofd niet genoeg afdekt, krijgt jouw klant naast Airbrush Brows ook geairbrushte oogleden en een gekleurd voorhoofd. Zeker in het begin, als je nog niet zo ervaren bent in Airbrush Brows, is het verstandig om de huid af te dekken. Neem bijvoorbeeld een stukje oefenhuid dat ook wordt gebruik voor PMU, en knip dat in een ovalen vorm. Dit is flexibel en kun je dus eenvoudig naar de shape van het gezicht vormen.

6. De Juiste Mix

Voor Airbrush Brows heb je een liquid dye nodig. Mrs.Highbrow PowerStain is heel geschikt om mee te airbrushen. Maar mix de verf dan wel met een liquid oxidant, zoals Mrs.Highbrow Airbrush Activator


Je mengsel moet de dikte hebben van melk. We raden aan om te beginnen met 6 druppels PowerStain en 4 tot 5 druppels Airbrush Activator. Merk je gaandeweg dat het mengsels te dik is, voeg dan nog 2 druppels Airbrush Activator toe. 


Overigens zijn er ook specialisten die een dunner mengsel prefereren bij Airbrush Brows, in de verhouding 1:1. Het is dus heel persoonlijk, en wij adviseren: ga zelf aan de slag en ontdek wat jij fijn vindt werken. 

7. Met Gepaste Afstand


Houd een afstand van ongeveer 5 cm tussen het pistool en de huid voor een optimaal resultaat. Spray je van te dichtbij? Dan gaat je verf uitlopen en krijg je geen mooie poederachtige waas. Houd je het pistool te hoog, de spray je weer te veel buiten de wenkbrauwvorm, met als resultaat een rommelig geheel.


Ook belangrijk bij Airbrush Brows: spray schuin op de huid, in plaats van loodrecht. Zo spray je gelijkmatiger en voorkom je onregelmatigheden. 

Het mooie van Airbrush Brows is dat je in meerdere dunne lagen kunt werken. Wij raden 3 lagen aan, en elke laag laat je 5 minuten zitten

8. Meerdere, Dunne Lagen


Het mooie van Airbrush Brows is dat je in meerdere dunne lagen kunt werken. Hierdoor hecht de verf goed aan de huid, maar je kunt de brows ook veel mooier opbouwen, en precies de intensiteit krijgen die de klant wil. Wij raden aan om drie lagen aan te brengen, en elke laag laat je 5 minuten zitten. Heb je een klant bij wie het slechter pakt, of bij wie bijvoorbeeld Henna Brows ook altijd minder goed pakken? Of heb je een klant die echt heel intense brows wil? Breng dan gerust vier lagen aan, hoewel in de meeste gevallen drie lagen dus voldoende zijn voor de mooiste Airbrush Brows. 

9. Strak Met Tint Remover

Is er per ongeluk wat verf buiten de lijn gekomen? Dan is een remover echt een must! Met Mrs.Highbrow Tint Remover kun je vlekjes en onregelmatigheden moeiteloos verwijderen met een wattenstaafje. Ook kun je er de boven- en onderkant van de wenkbrauw strakker meer maken.


Tint Remover is dus niet bedoeld om de verf van de wenkbrauwen te verwijderen. Daarvoor gebruik je gewoon een vochtig watje met kraanwater. Als je merkt dat de Airbrush Brows iets te donker zijn uitgevallen, ga dan met een watje met Tint Remover over de wenkbrauwen. Het zal de haarkleur niet lichter maken, maar het zal wel verf van de huid wegnemen, waardoor het geheel minder intens oogt.


Mrs.Highbrow Tint Remover is geschikt voor diverse wenkbrauwverfproducten, zoals PowerStain, Hybrid Dye en Brow Henna.