Als Een Lash Lift Mislukt

Mrs.Highbrow lash lift mislukt

De Lash Lift is echt een behandeling voor de professional. Je moet precies weten wat je doet. Maar zelfs bij de meest ervaren Lash Lift specialist laat het resultaat wel eens te wensen over. De 5 meest voorkomende failures. En natuurlijk de oplossingen. 

1. Wimpers Laten Los Van De Shields

Het kan voorkomen dat wimperhaartjes loskomen van de lash lift shields nadat je cream 1 of 2 hebt aangebracht. Het kan zijn dat je te weinig Adhesive hebt gebruikt. Maar het kan ook komen door veel korte of stugge haartjes die niet goed blijven zitten. Om dat tegen te gaan, kun je tape gebruiken. Mrs.Highbrow biedt speciale Lash Tape om dit probleem te verhelpen. 


Hoe Gebruik Je De Lash Tape? 


 1. Breng de lash lift shield aan op de juiste manier zoals je gewend bent. Dus zo dicht mogelijk tegen de wimperlijn. Nieuwsgierig naar onze nieuwe Lash Lift Shields? Lees dan dit artikel!

 2. Breng Lash Elevation Lifting Cream 1 op de wimpers aan, gevolgd door een reepje tape horizontaal aan de onderkant van de wimpers. Nadat de inwerktijd is verstreken, haal je de tape eraf en verwijder je de cream.

 3. Na het aanbrengen van Lash Lift Setting Cream 2 voer je precies dezelfde handelingen uit.

 4. Na stap 2 heb je de mogelijkheid om de wimpers te verven. Na het verven gebruik je uiteraard geen tape meer. In het verfproces is het namelijk niet noodzakelijk dat de wimpers tegen de lash lift shield bevestigd zitten.  
Mrs.Highbrow Lash Tape

2. Wimpers Overcurled

Als de wimpers te erg gekruld zijn, kun je de Lash Lift behandeling nog een keer herhalen met de producten van Mrs.Highbrow. Gebruik nu alleen wel een grotere maat Lash Lift Shield. 

Let op: de inwerktijd per lotion is nu slechts 2 tot 3 minuten. Dit omdat de wimpers al behandeld zijn; je gebruikt dus niet de originele inwerktijden. 


Omdat de lotions de wimpers weer oplichten, zal de verf wel van de wimpers verdwijnen, mocht je ze hebben geverfd. Het is dus noodzakelijk om de wimpers opnieuw te verven. Dit kun je doen met Lash FX Black.

3. Niet Gekruld Genoeg

Zijn de wimpers juist onvoldoende gekruld? Dan kun je de Lash Lift behandeling nog een keer kort herhalen met onze Lash Elevation producten. Gebruik nu juist een kleinere Lash Lift Shield in plaats van een grotere. Ook nu is de inwerktijd per lotion slechts 2 tot 3 minuten. Voor geverfde wimpers geldt hetzelfde: ook deze moet je weer opnieuw verven als je dat bij de eerdere behandeling ook hebt gedaan. 

Lash Lift

4. Wimpers Te Warrig

Ogen de wimpers erg warrig na een Lash Lift? Waarschijnlijk had je de wimpers niet netjes genoeg op de shields bevestigd. Het beste is dan om de wimpers te 'relaxen'. Om de wimpers te relaxen herhaal je de Lash Lift behandeling kort, maar dan zonder de shields - zodat de krul eruit gaat. 


 1. Breng een royale hoeveelheid Lifting Cream Stap 1 met een micro brush aan op de wimpers.

 2. Ga met het borsteltje van de wortel naar de punt en herhaal dit totdat de haartjes recht zijn.

 3. Verwijder Lifting Cream 1 en herhaal bovengenoemde stappen met Setting Cream 2.

 4. Maak de wimpers goed schoon en breng Conditioning Oil 3 aan. Laat de verzorgende olie 3 minuten inwerken en verwijder met een vochtig wattenschijfje.

 5. Geef de wimpers 4 tot 6 weken rust, voordat je opnieuw een Lash Lift behandeling uitvoert. 

5. Wimpers Zijn Ongelijk Gekruld

Het kan voorkomen dat sommige haartjes minder goed krullen dan andere na een Lash Lift behandeling. De buitenste wimpers staan bijvoorbeeld nog vooruit en de middelste bevatten een erge krul. Vaak is de oorzaak dat er te weinig product is aangebracht op bepaalde haartjes. Je mag de Lash Lift behandeling dan op deze haartjes opnieuw uitvoeren. Het is wel een precies werkje omdat je specifiek alleen de wimpers moet pakken die niet goed gekruld zijn. 


Gebruik dezelfde maat shield als je bij de eerste behandeling deed. Je zult zien dat de goed gekrulde wimpers zo in de vorm van de shield vallen. Tip: plak over deze wimpers een stukje Lash Tape om ze goed te onderscheiden. Herhaal de stappen bij de wimpers die ongelijk gekruld zijn. Let op: gebruik niet de volledige inwerktijd omdat de wimpers al behandeld zijn. Vaak is 3 minuten al voldoende, omdat de wimpers toch al enigszins product hebben opgepakt tijdens de eerste behandeling. 

Mijn Lash Lift Pakt Niet Zoals Ik Gewend Ben

Creëer je normaal gesproken oogverblindende Lash Lifts maar wil het deze keer niet goed pakken? Dat kan verschillende redenen hebben. Raak niet meteen in paniek en ga rustig even het lijstje af. Het hoeft namelijk niet direct aan jou te liggen, maar het kan ook aan bepaalde handelingen of kenmerken van de klant liggen. Bied in ieder geval een redelijke oplossing aan als de klant niet tevreden is met zijn of haar Lash Lift. 


Wat kunnen de redenen zijn waarom een Lash Lift niet pakt zoals je bent gewend? Hierbij de 5 meest oorzaken fouten die wij vaak zijn:


 • De Lash Lift producten zijn over datum. De Lash Lift producten van Mrs.Highbrow zijn na opening nog 4 maanden goed.

 • De Lash Lift is te snel na de vorige Lash Lift herhaald. Wacht in ieder geval 6 weken voordat je de Lash Lift behandeling opnieuw uitvoert.

 • De wimpers van de klant zijn te vet of niet goed schoongemaakt.

 • Je hebt de creams te kort laten intrekken.
   
 • Je hebt de verschillende stappen niet goed verwijderd voordat je aan de volgende stap begon. Hierdoor blijft het product doorwerken.

Online Cursus Lash Lift

In dit artikel gaven we je oplossingen bij problemen die wij regelmatig terugzien bij beauty babes in de praktijk. Wil je nou met alle zekerheid een Lash Lift behandeling uitvoeren? Volg dan onze Online Cursus Lash Lift. Dan leer je alle tips & tricks die nodig zijn om een perfecte wimperlift uit te voeren.

 • Starten in de online leeromgeving wanneer het jou uitkomt;

 • Onbeperkt toegang tot de cursus;

 • Inclusief Lash Lift producten t.w.v. €119: Adhesive,  Lifting cream 1, setting cream 2, Nourishing oil 3, 3x Lifting tool lash lift, 5 paar lifting rods, 15x Eyepads, 50x Spoolies, 50x Applicators, Lash Tape, 50x Nazorgflyers, Lash tape.

 • Handgeschreven certificaat;

 • Nog 6 maanden online coaching.