BROW HENNA • Aug 09, 2021

8 Tips Voor Perfecte Henna Brows

Eyebrows brow mapping wenkbrauwen mrs.highbrow
 
Soms maken kleine trucjes al een wereld van verschil. Doe je voordeel met deze 8 tips om nóg mooiere Henna Brows te creëren. 
 

1. Brandschone Wenkbrauwen

Op een vette ondergrond pakt de brow henna niet goed. Daarom is het belangrijk dat er geen enkel spoor van crèmes en make-up op de huid en wenkbrauwen zit. Grondig schoonmaken dus!
 
1. Zit er make-up op de wenkbrauwen? Maak eerst schoon met een make-up remover.

2. Daarna reinig je de wenkbrauwen met Skin Prep Lotion (€ 11,95).

3. Droog de brows goed. Want als de huid nog vochtig is, pakt de henna ook niet.

2. Maak De Henna Van Tevoren Aan

Maak de hennapasta aan voordat je gaat waxen of threaden. Op die manier heeft de brow henna genoeg tijd om goed te ontwikkelen, zonder dat het 10 minuten van jouw kostbare tijd in beslag neemt. Ook eventuele korreltjes lossen zo beter op. Begin je direct met verven, dan kan de henna soms een wat groenige gloed hebben. Zeker de koele tinten, zoals Taupe en Ash Brown.  

3. Goed Gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk! Dus zorg voor goede kwasten, zodat je strakke lijnen kunt maken en de henna vlekkeloos kunt aanbrengen. Heb je een oudere kwast met haren die wat wijder uit elkaar zijn gaan staan? Dan kun je nooit die strakke henna brow creëren. Goede kwasten gaan lang mee. Maar toch zul je ze regelmatig moeten vernieuwen, zeker als je zo'n kwast intensief gebruikt. Mrs.Highbrow heeft een speciaal Hennakwastje (€ 11), waarmee je uiterst precies kunt werken. Of kies voor de Angled Brush (€ 12), als je liever een wat groter kwastje hebt. 
Henna kwastje Mrs. Highbrow

4. Eerst Shapen

Iedereen heeft weer haar eigen techniek. Maar wij raden aan om eerst te shapen, en dan de henna aan te brengen. Wanneer je eerst een strakke vorm hebt en er geen donshaartjes meer in de weg zitten, kun je namelijk veel strakkere vormen maken. Blijf met de verf wel zoveel mogelijk in de nieuwe vorm die je hebt gecreëerd en verf niet "buiten de lijntjes". Want dat zou betekenen dat je op huid verft die net geëpileerd is, en dat kan irritatie en zelf een allergie uitlokken. 

5. Gebruik Brow Contour Paste

Met Contour Paste (€15,95) maak je een barrière tussen de wenkbrauw en de huid. Zo loopt de henna niet uit en blijven de lijnen strak.

Je kunt de pasta uit de losse hand aanbrengen met onze speciale Highlighting / Contour brush (€ 12,39). Maak je kwast vochtig en dep in het potje. Teken eerst de contouren van de wenkbrauwen in één strakke lijn. Eventueel kun je de rand nog iets dikker maken.

Vind je het nog moeilijk om rechte lijnen te maken? Dan kun je eerst rechte lijnen stempelen met Brow Mapping Thread (€14,95). Dit dunne draad is al voorgekleurd met witte inkt. Wanneer je het op de huid drukt, geeft het een witte lijn af. 

Heb je de brows omlijnd met de Brow Contour Paste? Dan kun je beginnen met het aanbrengen van Brow Henna. 

6. De Juiste Verhouding

Bij het vormgeven van wenkbrauwen ga je in principe uit van slechts vijf rechte lijnen: boven en onder, het begin, en bovenven onder de staart. Ook houd je rekening met de volgende "regels":

  1. Wenkbrauwen mogen niet te ver uit elkaar staan. Als er te veel ruimte is tussen beide brows, zal dat de gezichtsuitdrukking niet ten goede komen.

  2. Het hoogste punt van de wenkbrauw, de arch, is zo ver mogelijk naar de zijkant geplaatst. Je gaat uit van een 70-30 verhouding. Oftewel, het langste stuk van de wenkbrauw is ca. 70%, de staart is 30% van het geheel.

  3. De staart is niet te lang, om het droopy effect te voorkomen.

  4. Je maakt rechte lijnen.
 

7. Henna Brows Met Ombre Effect 

Ombre betekent in het Frans: schaduw. Het ombre effect wil dan ook niets anders zeggen dan dat je de hennaverf van licht naar donker aanbrengt. Een mooie kleuropbouw van bijna niets naar steeds donkerder. Het beste resultaat wordt behaald als de wenkbrauwhenna minstens 10 minuten intrekt, maar vaak is 20 minuten beter. Verwijder voor het beste effect de aanzet na 5 tot 10 minuten met een vochtig wattenstaafje met gewoon kraanwater. Omdat er vaak minder haartjes bij de aanzet zitten, wordt het beginstuk overigens al snel lichter. Dus als iemand echt heel weinig haartjes aan het begin heeft, dan kun je wel de gewone inwerktijd aanhouden.

Hier lees je meer over de beste ombre technieken voor henna brows. 

 Henna Ombre brows wenkbrauwen

8. Straal Zelfvertrouwen Uit!

Tot slot: niemand wil in de stoel van een onzekere specialist liggen, dus voer je behandelingen vol zelfvertrouwen uit en laat de klant trots het resultaat van jouw inspanning zien. Want als jij al niet gelooft dat je net iets mooist hebt gemaakt, waarom zou de klant dit dan wel vinden. Jouw zekerheid en enthousiasme straalt over op jouw klanten.

Ben je nog wat onzeker over jouw skills? Heb je behoefte aan wat bijscholing? Bestel dan de Online Cursus Henna Brows voor maar € 69, inclusief certificaat. Bestel je er ook de Master Kit bij? Dan krijg je hier maar liefst €39 korting op.