BROW HENNA • May 12, 2024

Henna Brows Aftercare: Dé Tips Voor Jouw Klanten

Mrs.Highbrow Brow Henna Dyotics Aftercare

Hoe lang een klant plezier heeft van de door jou aangebrachte Henna Brows heeft te maken met goede kwaliteit Brow Henna en jouw kunde. Maar dat is niet het enige. De juiste nazorg is ook super belangrijk. Lees hier de 9 beste after care tips. 


Door Desi van Dijk 

Met Mrs.Highbrow Brow Henna verf je niet alleen de haartjes, maar krijgen je klanten ook een mooie afdruk op de huid. Hierdoor zien de wenkbrauwen er nog voller en strakker uit. En juist van die afdruk willen je klanten natuurlijk zo lang mogelijk blijven genieten. Aan jou de taak om hiervoor te zorgen. Daarna is het de taak van jouw klant om (vooral in de eerste 24 uur) zorgvuldig met de fleeky brows om te gaan.

De Eerste 24 Uur Na De Henna Behandeling

Het is de bedoeling dat de Brow Henna zich na de behandeling goed hecht aan de huid. En omdat deze eerste 24 uur cruciaal zijn om zo lang mogelijk te genieten van de henna brows, dient de klant een aantal tips in acht te nemen. Druk deze tips bij de klant op het hart. En om helemaal zo lang mogelijk te kunnen genieten van Henna Brows, kun je het beste zelfs 48 uur aanhouden. 

1. Henna Brows Droog Houden

Om de Brow Henna optimaal te laten hechten aan de huid is het belangrijk dat jouw klant de Henna Brows de eerste 24 uur niet nat maakt. Dat betekent dat het af te raden is om in de eerste 24 uur zijn of haar hoofd nat te maken onder de douche.

Ook de sauna is zeker in de eerste 24 uur af te raden. Transpireren zorgt er namelijk ook voor dat de brows nat kunnen worden. Dit kan een nadelig effect hebben op de tijd dat de henna goed aan de huid gehecht blijft. 

2. Geen Intensieve Sport & Hot Yoga

Ook bij een intensief rondje rennen, krachttraining of een hot yoga les kun je hevig transpireren. Dit raden we de eerste 24 uur dan ook af. Maar ook na de eerste 24 uur dient jouw klant hier nog wel rekening mee te houden. Als ze bijvoorbeeld meerdere dagen per week een hot yoga les doet, kun je verwachten dat de henna brows sneller zullen vervagen. 

3. Geen Make-up Remover Of Face Wash

De eerste 24 uur na een Henna Brows behandeling is het oppassen geblazen. Het is daarom ook belangrijk om zo min mogelijk - het liefst geen - reinigingsproducten in het wenkbrauwgebied te gebruiken. Een make-up remover of face wash is af te raden. Zorg dat je de brows voor de behandeling goed reinigt met zowel een make-up remover, Skin Prep Lotion én Treatment Enhancer. Hierdoor hecht de henna optimaal, maar hoeft de klant de eerste 24 uur haar brows ook niet schoon te maken. 

4. Geen Make-up Aanbrengen

Raad de klant af om de eerste 24 uur make-up in het wenkbrauwgebied te gebruiken. Ten eerste zal het niet nodig zijn, want de Henna Brows zullen intens genoeg zijn. En ten tweede is het af te raden omdat de klant ook geen make-up remover of face wash kan gebruiken. Het aanbrengen van make-up is hierdoor niet handig en overbodig!

5. Niet Vol In De Zon

Zeker de eerste 24 uur na de Henna Brows treatment is het niet goed als de klant met zijn of haar henna brows in de volle zon zit. Dit kan namelijk een allergie uitlokken. Wees er daarnaast ook bewust van dat door de zon en zonnebank de kleur van de Henna Brows sneller zal vervangen. 

Mrs.Highbrow Brow Henna Dyotics Aftercare

De Rest Van De Weken Na De Henna Brows Behandeling

Hoewel de eerste 24 uur cruciaal zijn om zo lang mogelijk van de Henna Brows te genieten is het belangrijk om ook een aantal after care tips in general mee te geven aan jouw klant. 


Mrs.Highbrow Brow Henna kleurt de haartjes van de wenkbrauwen 5 tot 6 weken, en geeft een effect op de huid tot wel 10 dagen. Hoe beter onderstaande tips in acht worden genomen, hoe langer de kleur op de huid te zien zal blijven. 

1. Niet Scrubben

De opperhuid - de bovenste laag van de huid - wordt continu vernieuwd. Het is daarom ook simpelweg niet mogelijk om het effect van Brow Henna op de huid voor meer dan 10 dagen te behouden. Door een aantal factoren zal de opperhuid zich nog sneller vernieuwen. Een daarvan is scrubben. Het klinkt logisch, maar laat de klant de huid rondom haar brows of haar brows zelf niet scrubben zolang de henna nog goed zichtbaar is. Dit zal het proces alleen maar versnellen. 


Wel kun je de klant aanraden om 1 à 2 dagen vóór de Henna Brows behandeling de huid rondom de brows juist wél goed te scrubben. Hierdoor vernieuwd de huid zich net voor de behandeling. De henna zal hierdoor optimaal hechten. En jouw klant geniet langer van haar fabulous Henna Brows.


We raden het af om de wenkbrauwen voor de Henna Brows behandeling in jouw salon te scrubben. Naast dat je er vaak wel 5 minuten extra tijd aan kwijt bent is er ook de kans dat er wat korreltjes achterblijven. Hierdoor wordt het lastiger om de Brow Henna goed aan te brengen. 

2. Geen Gezichtscrème In De Brows Gebruiken

Raad aan om geen gezichtscrèmes in de wenkbrauw te gebruiken. Vooral anti-aging cremes zijn uit den boze, met bijvoorbeeld retinol en AHA. Deze stoffen stimuleren namelijk de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hierdoor worden de oude huidcellen, met de henna, eerder afgestoten.

3. Pas Op Met De Zon & Zonnebank

Hoewel we allemaal weten dat we voorzichtig moeten zijn met de zon, geldt dat met Henna Brows al helemaal. Door blootstelling aan de zon - en vooral door verbranden - zal de celdeling sneller gaan. Als je verbrandt zie je dit bijvoorbeeld doordat je gaat vervellen. Hierdoor zal de huid zich sneller vernieuwen en de henna sneller vervagen. Ook lichten de brows en de afdruk op de huid door de zon op. 


Let op: te veel blootstelling aan de zon in combinatie met henna brows kan een allergie uitlokken.

4. Vermijd Zwembaden Met Chloor

En tot slot: vermijd chloorbaden zolang de kleur op de huid zit, want zwembadwater laat de henna eerder vervagen. Als je op vakantie bent kun je uiteraard wel gewoon in het zwembad zwemmen, maar let op dat je niet te veel met je hoofd onder water bent. 

Mrs.Highbrow Brow Henna Dyotics Aftercare

Informeer Je Klanten!

Druk je klanten bovenstaande aftercare tips ook echt op het hart. Zodat ze zolang mogelijk van hun Henna Brows kunnen genieten


Mrs.Highbrow heeft speciaal voor jou en jouw klanten aftercare folders ontwikkeld. In deze folder lees je over het belang van een patchtest en hoe je de wenkbrauwen na de behandeling verzorgt. Kies voor een Nederlands- of Engelstalige versie.