De 7 Meest Gemaakte Wenkbrauw Fouten

Mooie wenkbrauwen geven balans en expressie aan een gezicht. Maar als ze te dun, te donker of te overdreven zijn, kunnen ze meer afbreuk doen dan dat ze goed doen. Zorg ervoor dat je de volgende fouten niet maakt, zodat de wenkbrauwen van jouw klant er altijd perfect uitzien.


Door Desi van Dijk

Fout 1: Ombre-Effect Vergeten Bij Henna Brows


Met het ombre-effect zorg je ervoor dat de kleur in de wenkbrauw van licht naar donker loopt. Dit effect geeft een natuurlijke uitstraling omdat de natuurlijke wenkbrauw ook van licht naar donker gaat, doordat de aanzet meestal dunner bezaaid is. Doe je dit niet, dan zullen de brows bij de aanzet veel te donker zijn, en dit zorgt vaak voor een norse uitstraling en een blokkerig effect. 

Hoe zorg je voor een ombre-effect? Breng de Brow Henna aan zoals je gewend bent. Verwijder de aanzet na 5 tot 7 minuten met een vochtig wattenstaafje. De rest van de henna laat je daarna nog eens 10 tot 15 minuten inwerken. Een ombre-effect is overigens niet alleen mooi bij Henna Brows, maar ook in het geval van permanente make-up of als je de wenkbrauwen invult met make-up.

Mrs.Highbrow_Angle
Zo moet het dus wél! Deze Henna Brows ​​lopen van licht naar donker. 

Fout 2. De Gehele Wenkbrauw Naar Boven Lamineren


De gehele wenkbrauw naar boven lamineren bij brow lamination is wat we geregeld voorbij zien komen. In eerst instantie klinkt het logisch, want dat is vaak het resultaat wat je wilt bereiken. Maar het is mooier als de haartjes in het laatste gedeelte de groeirichting volgen. Hierdoor zorg je voor een natuurlijker effect en valt juist het voorste gedeelte van de brow goed op. 

Mrs.Highbrow_HennaBrowsBrowLamination
De haartjes in de staart zijn omhoog gelift, maar niet té. Ze lopen met de haargroeirichting mee. By Jessica Saysell.​​

Fout 3: De Arch Op Een Verkeerde Plek Beginnen


Een duidelijke arch in de wenkbrauw zorgt voor een krachtige look, maar het is wel belangrijk dat deze op de juiste plek zit. Als je de knik te dicht in het midden van het gezicht laat beginnen, dan kun je een boze look creëren. Ook lijken de wenkbrauwen dan erg kort.


Zorg er dus voor dat de knik op de juiste plek zit. Vaak geeft de natuurlijke vorm van de wenkbrauw de arch al goed aan. Maar houd in je achterhoofd dat het eerste gedeelte van de wenkbrauwen 70% hoort te beslaan, de staart is 30% van de hele wenkbrauw. 


Hoe bepaal je precies waar de arch moet komen? Lees de tips in deze blog post.

Mrs.Highbrow wenkbrauwen angle
Hier zie je een duidelijke arch die na ca. 70% van de wenkbrauw begint, waardoor de staart ongeveer 30% van de wenkbrauw is.​​

Fout 4: Over-Plucking Aan De Onderkant


Wat je absoluut ook niet wil is dat je te veel haartjes aan de onderkant weghaalt. Want hierdoor wordt de wenkbrauw niet alleen heel dun, maar ook een soort boogje. Daarnaast is de kans bij over-plucking aanwezig dat de haartjes na een tijdje helemaal niet meer teruggroeien. En dat is natuurlijk niet gewenst, want ook in wenkbrauwland wisselen verschillende trends zich af.

Fout 5: Henna Brows & Brow Lamination Combineren


Henna Brows en Brow Lamination zijn twee heel populaire behandelingen. Het is dan ook niet gek dat we vaak de vraag krijgen of je deze behandelingen kunt combineren voor een perfecte wenkbrauw. Je wilt er immers alles aan doen om het ultieme resultaat te bereiken. Wij zijn hier echter geen fan van. Dit komt doordat je bij beide behandelingen een chemisch proces toepast, met het risico dat de wenkbrauwen overbehandeld raken. Dit kan een negatief effect hebben op de haartjes, maar ook de huid kan geïrriteerd raken.

Balen? Dat valt wel mee! Want Henna Brows óf Brow Lamination is eigenlijk veel mooier. Immers, bij Henna Brows wil je de wenkbrauwen zo strak mogelijk hebben. Als je dan ook nog een Brow Lamination zou toepassen, dan zou dat veel te heftig zijn.
Bij Brow Lamination wil je juist de nadruk leggen op de haartjes. Als je ook de huid kleurt - het doel van henna brows - dan zie je minder goed de haartjes en gaat het effect van Brow Lamination verloren. Kortom, kies voor een van de twee behandelingen. En als je de brows wilt verven tijdens Brow Lamination, dan raden we aan om de kiezen voor een Regular Dye

Mrs.Highbrow Henna Brows Brow Lamination
Er is een regular verf gebruikt om alleen de haartjes te verven. Doordat er geen kleur op de huid zit, komt de brow lamination mooier uit.​​

Fout 6: Te Veel Kijken Naar De Haarkleur


Hoewel we vaker horen dat mensen denken dat de brows dezelfde kleur moet hebben als het hoofdhaar, is dat een fabel. Staar je dus niet blind op de haarkleur van de klant als je de juiste tint voor de wenkbrauw gaat bepalen. Iemand met rood haar hoeft bijvoorbeeld niet noodzakelijk ook rode brows te hebben. 


Een warmbruine kleur staat wel vaak mooi bij red heads. Denk hierbij aan de kleur Hazelnut van Dyōtics of de kleur Chestnut van Bronsun. Vaak geeft de haarkleur van de klant wel een goede indicatie, maar je hier op vast pinnen is niet nodig. Bij iemand met blond haar en een zongebruinde huid kunnen juist opvallende, donkere brows heel mooi staan. 

Mrs.Highbrow_Haarkleur
Dit model bewijst dat bruine brows heel goed kunnen matchen bij rood haar.​​
Mrs.Highbrow Blond hair dark eyebrows
Brow power! Als blondine hoef je echt niet altijd lichte wenkbrauwen te hebben.​​

Fout 7: De Aanzet Van De Wenkbrauw Is Scheef

Wees voorzichtig dat je niet te veel haartjes weghaalt bij de aanzet. Want daardoor wordt de wenkbrauw erg kort en de ruimte tussen de wenkbrauwen te groot. Daarnaast is het belangrijk dat je niet te veel haartjes weghaalt aan de onderkant van de aanzet waardoor de bovenkant van de aanzet breder is. Hierdoor lijken de brows naar binnen te staan en dit geeft vaak een boze of een norse uitstraling.


Om het beginpunt van de wenkbrauw te bepalen, gebruik je Brow Mapping Thread. Hiermee zet je een rechte lijn vanaf het midden van de neusvleugel omhoog. En voila, je weet precies waar de aanzet begint. In deze blog post lees je terug hoe je dat precies doet. 


Let op: dit is natuurlijk een hulpmiddel dat je kunt gebruiken, maar blijf altijd goed naar de vorm van het gezicht en de wenkbrauw kijken.

Mrs.Highbrow Wenkbrauwen Brow Mapping