AIRBRUSH BROWS • Sep 24, 2024

Behind the scenes: de lancering van de Next Gen Airbrush

Een nieuw sensationeel product verdient een grootse lancering. Voor de Next Gen Airbrush campagne hebben we dan ook alles uit de kast gehaald. Een graffiti artist, drones, een set by night.... Kijk mee met de making of!

Door Ska van Buren

Begin dit jaar schudde de brow wereld op haar grondvesten, toen de airbrush haar intrede deed. Een megatrend, en wij sprongen hier meteen op in met onze eigen machine. Gelukkig bleek dit geen tijdelijke trend; Airbrush Brows zijn nog steeds hot. Dat vroeg om een upgrade van onze klassieke zwarte Airbrush. Het resultaat? Een limited edition in cool blauw: de Next Gen

Mr.Juice meets Mrs.Highbrow.

De nieuwe Next Gen airbrush wilden we op een verrassende manier lanceren. Daarvoor hebben we de handen ineen geslagen met graffiti kunstenaar Sandor Sweet, alias Juice. Deze keuze is niet toevallig! De kunst van airbrushen vertoont opvallende gelijkenissen met graffiti. Terwijl een verfspuitbus met hoge druk brede verfstrepen creëert, doet de airbrush hetzelfde maar dan met een lage druk voor het uiterst gedetailleerde werk. Het wordt vaak toegepast bij precisiewerk, zoals bodypainting en nail art. En in dit geval voor de perfecte finishing touch: de brows.

sandor mr.juice graffiti mrs.highbrow airbrush art work amsterdam street art
Sandor Sweet alias Juice arriveert op de set.

Cool als Cara.


Hoe zijn we op dit idee gekomen? Mrs.Highbrow's creative director Victor Mulder legt uit: "We wilden met de campagne laten zien dat je met de airbrush-techniek heel creatief kunt zijn in je werk. De vergelijking is er met graffiti, waarbij je ook onder hoge druk de prachtigste artworks creëert. Daarmee hebben we een heel onderscheidende beeldtaal neergezet in de brow wereld."

Het is je vast niet ontgaan wie er als inspiratie diende voor de mural. Victor: "Met het portret van Cara Delevigne hebben we een ode willen brengen aan alle brow beauties in de wereld." 

Mrs.Highbrow next gen airbrush campagne street art graffiti juice amsterdam brows cara delevigne
Het artwork by Juice, geïnspireerd op het Britse model Cara Delevigne.

Next Gen campagne: de making of.

Het idee van de film? Twee meiden zijn op nachtelijk avontuur om hun graffiti skills uit te oefenen, terwijl ze met de innovatieve Next Gen Airbrush de kunst van wenkbrauwstyling perfectioneren, met de politie op de hielen. Allemaal gefilmd en geëdit door videograaf Daan Schuurmans van Rise Films en zijn assistent Rens. Voor de luchtbeelden werd een drone gebruikt, om de "plaats delict" goed uit de verf te laten komen

De kunst van graffiti wordt vaak na zonsondergang beoefend, om pottenkijkers te vermijden. Om een wat duistere sfeer te creëren, kozen we daarom voor om te wachten tot het donker was, en dat was - op de langste dag van de zomer - pas na tienen. Het was daarna even doorwerken voordat alles erop stond. Pas om een uur of vier 's nachts was de commercial een wrap.

commercial mrs.highbrow airbrush brows next gen
De Amsterdamse Schellingwouderbrug. Voor de luchtbeelden werd gebruik gemaakt van een drone.
mrs.highbrow next gen campagne graffiti amsterdam airbrush brows
De set van de Airbrush commercial, aan de rand van het Flevopark in Amsterdam-Oost.
airbrush brows machine campaign mrs.highbrow graffiti amsterdam art
Model Luna en Phoenix: wachten tot het donker wordt.
airbrush brows machine campaign mrs.highbrow graffiti amsterdam art
commercial mrs.highbrow airbrush brows next gen
Het art work heeft nog zeker vier weken gestaan. En dat is bijzonder, want door ruimtegebrek wordt graffiti vaak weer snel overgespoten door andere artiesten.

Next Gen Airbrush: de voordelen

De nieuwe Mrs.Highbrow Next Gen airbrush is van dezelfde topkwaliteit als ons zwarte model. Maar naast de coole blauwe kleur, heeft de Airbrush een paar fijne upgrades:

  • Een opvallende indicator die je batterijstatus in één oogopslag laat zien.
  • Een slimme beschermring voor de spuitmond die je kunt laten zitten tijdens gebruik.
  • Een luxe slide box om je apparaat in op te bergen.
commercial mrs.highbrow airbrush brows next gen