INSPIRATION • Sep 01, 2022

Nieuwe Klanten Werven & Houden - 10 Tips!

Hopelijk heb je na deze warme zomer weer genoeg energie om full speed jouw (beginnende) business te werken. Om jouw beauty business te laten groeien, kun je wellicht wat extra klanten gebruiken. Maar hoe werf je nieuwe klanten? En hoe zorg je dat ze blijven terugkomen? 10 inspirerende ideeën uit de praktijk.


- Door Desi van Dijk

1. Eerste Indruk


Een eerste indruk wordt bij klanten binnen elke seconden gevormd en is daarna moeilijk te veranderen. Het is dus belangrijk dat de first impression perfect is. Dit geldt voor je salon, je online prestaties en hoe je jezelf presenteert. Het spreekt voor zich dat jouw salon op orde is en er netjes uitziet, maar een mooie website en goed onderhouden social mediakanalen zijn ook een must.

Je social mediakanalen zorgen er tevens voor dat jij voor nieuwe klanten vindbaar bent. Maar dat is niet het enige wat verzorgd moet zijn. Een persoonlijke touch en net dat beetje extra blijft juist hangen bij klanten. Het is dus belangrijk dat ook jij als beauty professional goed voor de dag komt. Want jij bént je brand

2. Nieuwe Klanten Aantrekken Met Bestaande Klanten

Mrs.Highbrow blog klanten trekken


Mond-op-mond reclame is nog steeds de meest effectieve vorm van reclame. Als jouw vriendin er geweldig uitziet en ze ook nog erg te spreken is over haar behandeling, dan ben jij natuurlijk ook nieuwsgierig. Zorg daarom dat je elke klant met een prachtig resultaat en een fijn gevoel de deur uit laat gaan. Alleen wanneer ze een geweldige ervaring hebben, zullen ze ook hun familie en vrienden naar jou doorverwijzen, of jouw salon taggen op Instagram. 


Daarnaast is het belangrijk dat jouw bestaande klanten ook online hun goede ervaring delen. Door middel van positieve Google of Facebook reviews zal je beter vindbaar zijn en zullen nieuwe klanten eerder bij je boeken. Hoe je met reviews omgaat en hoe je zorgt dat je positieve reviews blijft ontvangen, lees je in deze blog!

3. Direct Nieuwe Afspraak Maken


Het klinkt als een logische stap, maar het is altijd goed om het nog even extra te benoemen. Zorg er voor dat je met je klanten een nieuwe afspraak maakt voordat ze de deur uitlopen. Vraag bij het afrekenen wanneer je een nieuwe afspraak kunt inplannen. Vertel dat de agenda al vrij snel volloopt en dat je wil voorkomen dat hij of zij niet kan worden geholpen door een overvolle agenda.

4. Uitbreiden Met Mrs.Highbrow Make-Up

MrsHighbrow Klanten Make Up

Met deze tip werf je niet alleen nieuwe klanten, maar verhoog je ook je omzet! 

Je kunt namelijk je aanbod uitbreiden door naast behandelingen ook make-up te verkopen. Hierdoor kunnen jouw klanten zorgen dat ze ook in de weken zonder jou er zelfverzekerd bijlopen. En door ook hun make-up bij jou te kopen, zal je je klanten nog vaker zien. Daarnaast zorgt een non-stop zelfverzekerde en verzorgde look ook voor goede mond-op-mond reclame. 


Wil je reseller worden van Mrs.Highbrow wenkbrauwmake-up? Stuur een mailtje naar sales@mrshighbrow.com en vraag naar de voorwaarden. Dan vertellen we alles over de startorder, make-upsets en marges. 

5. Spaarsysteem


Met een spaarsysteem geef je jouw klanten een voordeel bij hun volgende behandeling(en). Denk hierbij aan een stempelkaart, waarbij de klant bijvoorbeeld 50% korting krijgt op een behandeling na eerst 5 behandelingen te hebben geboekt. Of geef de tiende behandeling gratis.


Om kaartjes en stempels tegen te gaan, kun je ook een digitaal loyaliteitsprogramma of spaarsysteem gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld de app MyStamp. Niet alleen nieuwe klanten zullen hierdoor sneller terugkomen, het is ook aantrekkelijker voor bestaande klanten. Meer over spaarsystemen lees je hier.

6. Nieuwe Behandelingen Aanbieden

Mrs Highbrow Online Cursussen

De beauty branche is erg dynamisch. Daarom is het belangrijk dat ook jíj uit je comfort zone stapt. Naast dat je de behandelingen aanbiedt die niet meer weg te denken zijn van jouw brow menu, is het goed om te blijven innoveren. Klanten zijn vaak nieuwsgierig naar nieuwe trends en willen zo nu en dan een nieuwe behandeling uitproberen. Bied jij bijvoorbeeld al Brow Lamination aan?


Ook om jezelf te blijven uitdagen is het goed om jezelf af en toe bij te scholen. Wij van Mrs.Highbrow hebben de meest gewilde behandelingen uitgewerkt tot leerzame cursussen. Zo kun je een online training voor Henna Brows volgen, of voor Brow Lamination en Lash Lift. Maar ook de allround cursus Browstylist leert je de basis met alle tips & tricks.

Wil je nog meer informatie over de online trainingen? Stuur ons dan gerust een berichtje via de chatfunctie op deze website.

7. Instagram: Jouw Online Visitekaartje


Zoals we al eerder aangaven is het noodzakelijk om een goede eerste indruk te geven. Zo is jouw Instagram-feed het online visitekaartje van jouw salon. Helemaal in de beauty branch is een up-to-date Instagramprofiel een vereiste. Laat op je profiel in ieder geval zien welke diensten je aanbiedt, klantenreviews en mooie before & after’s van bijvoorbeeld wenkbrauwen en wimpers. 


Hoe je de mooiste Instagram foto's maakt, lees je in deze blog! Zorg daarnaast ook dat je goed vindbaar bent voor (potentiële) klanten. Kies voor een logische naam en zorg dat in de biografie jouw contactgegevens staan. 

8. Netwerken


Netwerken. Het klinkt misschien een beetje spannend en uitdagend. Maar het is op zich vrij makkelijk om - zowel online als offline - mensen te ontmoeten in jouw vakgebied. Denk aan bepaalde Facebook-groepen voor wenkbrauwspecialisten, PMU-specialisten of bijvoorbeeld nagelstylisten. 


Offline kun je op zoek gaan naar bedrijven met vergelijkbare doelgroepen, zoals sportscholen, kledingwinkels of zonnebankstudio’s. Kies natuurlijk niet meteen jouw directe concurrenten uit. Maar juist bij bedrijven met vergelijkbare doelgroepen kun je vragen of je daar je visitekaartjes of flyers mag neerleggen voor potentiële klanten. In ruil daarvoor kun je die van hun bij jou neerleggen.

9. Online Platform

Treatwell nieuwe klanten mrs.highbrow

Sluit je aan bij een online platform als Treatwell. Zeker als je nog niet zo lang open bent, is dit een goede manier om nieuwe klanten te trekken. Je krijgt je eigen gepersonaliseerde pagina op de website van Treatwell en een fotograaf komt langs om professionele foto’s van jou en je salon te maken.

Een profiel op Treatwell zorgt ervoor dat je online beter zichtbaar bent en nieuwe klanten jou eenvoudig kunnen vinden. Je betaalt Treatwell alleen een commissie van 35% alleen voor het eerste bezoek van een nieuwe klant aan de salon. Bij herhaalbezoeken is het gratis.

Je kunt kiezen voor een eenvoudig abonnement (€299) tot een premium abonnement (€699). Meer hierover lees je hier.

10. Rijdend Reclame Maken


Gratis reclame maken terwijl je boodschappen aan het doen bent, voor het stoplicht staat of de kinderen naar school brengt. Door het logo en de website van jouw salon op je auto te laten bedrukken, maak je jezelf makkelijk zichtbaar en zul je snel nieuwe klanten werven.