LASH LIFT • Aug 27, 2022

Wanneer Gebruik Je Welke Lash Lift Shield?

Mrs.Highbrow Lash Lift shield shields soft easy

Lash Lift shields zijn er van XS tot XL. Maar hoe bepaal je precies de juiste maat Lash Lift shield voor elke klant? Lees onze tips en tricks voor de mooiste oogopslag.  


- Door Desi van Dijk 

Lash Lift shields - of ook wel 'rods' genoemd - zijn gemaakt van flexibele siliconen. Dit zorgt ervoor dat de lash lift shield comfortabel zit. Het doel is om een mooie oogopslag te creëeren door de wimpers te liften en een mooie krul erin te krijgen. En daar houden we van! Daarom vertellen we je graag hoe jij voor elke klant de juiste lash lift shield uitzoekt en voor de meest mooie oogopslag zorgt.

Met de juiste maat Lash Lift shield zorg je voor de mooiste oogopslag bij elke klant.

Verschillende Soorten Lash Lift Shields


Mrs.Highbrow biedt twee soorten Lash Lift Shields. 


Ten eerste hebben we de standaard lifting rods, van maat XS tot XL. Dus 5 verschillende maten, zodat jij elke klant van de perfecte krul kunt voorzien. Deze transparante shields zijn te bestellen voor €5,95 voor 5 paar. Ook zitten deze lifting rods standaard in de Lash Elevation Kit


Daarnaast hebben we sinds kort onze nieuwe, en nu al bestselling Lash Lift Shield Soft & Easy. Deze groene Lash Lift shield is verkrijgbaar in 4 maten, van S tot XL. De rods hebben een revolutionaire vorm en blijven op hun plek zonder Adhesive. Deze lash lift shields bestel je voor €16,95. Wil je meer info over deze nieuwste lash lift shield? Lees dan deze blog post

Waarom De Juiste Maat Lash Lift Shield Nodig?


Het kiezen van de juiste maat lash lift shield is essentieel voor perfect gelifte wimpers. Want als je een te grote shield gebruikt bij korte wimpers, dan zal de wimper niet goed krullen. En als je juist een te kleine shield gebruikt bij te lange wimpers, dan zullen de wimpers te diep krullen of zal er een kink in de wimpers ontstaan. Voor beide soorten lash lift shields die Mrs.Highbrow biedt is M de meestgebruikte maat.


Voor het bepalen van de juiste las lift shield kijk je dus naar de natuurlijke wimpers. Korte wimpers zijn gebaad bij maat XS of S. Heel lange wimpers bij maat L en XL. En dan kijk je ook nog naar de oogleden; de shield moet goed op het ooglid passen.


Een regel die je aan kunt houden is: hoe kleiner de shield, hoe groter de lift en hoe intenser het effect. Natuurlijk wil jij een mooie oogopslag, maar een te dramatisch effect waarbij de wimpers tegen de oogleden aankomen vindt geen een klant leuk. Zorg er dus voor dat de lash lift shield goed op de natuurlijke wimperrand zit om tot het beste resultaat te komen. 

Lash lift shield shields

Hoe Kies Je De Juiste Maat?

 1. Zet de lash lift shield strak tegen de wimperrand aan.

 2. Neem een microbrush of lash lift tool en kijk hoe ver de natuurlijke wimpers op de shield komen.

 3. De wimpers moeten tot de bovenkant komen, maar mogen er niet bovenuit steken.

 4. Als de wimpers wel tot over de rand komen, neem je een maatje kleiner.

 5. Komen de wimpers maar tot halverwege de shield? Dan neem je een maatje groter.


Je zult misschien wel merken dat de meeste klanten een small of medium shield nodig hebben. De meeste wimpers hebben namelijk een natuurlijke lengte van 8 tot 11 mm. Kies je voor de kleinste lash lift shield? Houd er dan rekening mee dat je het meest intense effect creëert. Communiceer dit in het begin altijd goed met de klant. 

Lash lift shield shields soft easy mrs.Highbrow

Take Your Time


Het zal in het begin best wat tijd kosten om het aanbrengen van de shields te perfectioneren. Je wilt ze namelijk zo dicht mogelijk op de wimperlijn aanbrengen. Het kan soms voelen alsof je shield zelfs op de wimperlijn aanbrengt. Maar wanneer je wimpers met de Adhesive op de shield aanbrengt, zul je zien dat je ze er zachtjes overheen trekt. 

Lash Lift

Veel Voorkomende Lash Lift Fouten


Als beauty pro zal ook jij niet altijd 100% tevreden zijn met je Lash Lift. Wat kan er gebeurd zijn? Wij hebben de 3 meest veel voorkomende problemen op een rijtje gezet.


 1. De wimpers zijn warrig of te diep gekruld. 
  - Dit kan erop wijzen dat je te veel product hebt gebruikt. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld stap 1 Lifting Cream niet goed hebt verwijderd voordat je doorgaat naar stap 2 Setting Cream. Het lifting proces blijft dan doorgaan.
  - Het kan zijn dat je het product te lang hebt laten zitten.
  - Je hebt een te kleine shield gebruikt waardoor de krul te diep is. Kies in dit geval voor de volgende keer een grotere shield.

 2. De wimpers hebben een knik. 
  Dan heb je waarschijnlijk een te kleine lash lift shield gebruikt. Neem de volgende keer een grotere maat.

 3. De wimpers krullen niet goed. 
  Dit kan verschillende oorzaken hebben.
  - Make-up resten zijn niet goed verwijderd; het product heeft hierdoor niet goed gepakt.
  - Het kan ook zijn dat je een te korte inwerktijd hebt aangehouden.
  - Of misschien zijn dat de producten over datum. De producten van Mrs.Highbrow Lash Elevation zijn na opening 3 tot 4 maanden houdbaar. Na die tijd zijn de werkzame stoffen minder sterk. 

Tape Om De Wimpers Op Zijn Plaats Te Houden


Soms komt het voor dat het aanbrengen van de lotions de wimpers van de lash lift shield loslaten. Om dat te voorkomen kun je na het aanbrengen van de lotion een klein stukje tape op de wimpers aanbrengen.

Hoe ga je te werk? Breng de lash lift shield op de juiste manier aan zoals je altijd bent gewend. Dus zo dicht mogelijk tegen de wimperlijn aan. Na het aanbrengen van Cream 1 breng je een klein stukje tape horizontaal aan de onderkant van de wimpers aan. Nadat de inwerktijd is verstreken, haal je het de tape eraf en verwijder je de Cream.

Hetzelfde ritueel geldt voor stap 2. Na stap 2 heb je de mogelijkheid om de wimpers te verven. Hieronder kun je zien hoe je de tape horizontaal kunt bevestigen. 

Lash Lift Shield Tape