• May 02, 2022

Poederpraat. Alles over Dyotics Brow Henna

Mrs.Highbrow Dyotics Brow Henna

De basis van brow henna komt van de hennaplant, maar daar zijn nog wel een aantal ingrediënten aan toegevoegd om te zorgen dat het een fijn smeerbaar mengsel wordt en langdurig op de huid blijft zitten. De meestgestelde vragen over brow henna poeder. 

1. Wat zijn die witte bolletjes in het poeder?

Het kan wel eens voorkomen dat er wat witte bolletjes in jouw potje met Dyotics hennapoeder zitten. Dit is gom, om ervoor te zorgen dat de henna met het water bindt.

Voor een betere binding:

- Meng je het poeder grondig met heet water
- Laat je papje 5-10 minuten staan.

Zijn de bolletjes na deze maatregelen nog steeds niet opgelost? Met een microbrush kun je ze fijnstampen. Overigens hebben de bolletjes geen invloed op het resultaat.

2. Mijn oudere henna is veel donkerder dan een nieuw potje in dezelfde kleur...

Onder invloed van zuurstof wordt het poeder donkerder. Dus hoe langer het potje open is, hoe donkerder de kleur van de brow henna wordt. Dit heeft verder geen invloed op het resultaat; dit zal niet donkerder worden dan met een potje dat je zojuist hebt geopend. Wel verliest de henna op een gegeven moment zijn werking.

3. De henna heeft een groengele gloed. Hoe kan dit?

Pure henna is groen. Begin je te vroeg met verven, dan kun je inderdaad een wat groene gloed zien.

- Meng de henna met warm tot heet water en wacht 5-10 minuten voordat je begint met verven. Om ervoor te zorgen dat het papje goed is ontwikkeld en een mooie bruine kleur heeft.

Hebben de wenkbrauwen na afloop toch een geelgroene gloed? Weet dat dat helemaal is weggetrokken tegen de tijd dat de klant thuis is. Ook kan het zijn dat jij nogal wit licht in je salon hebt, waardoor het groener oogt dan het in werkelijkheid is.

4. Kun je de kleuren mengen?

Ja, je kunt alle kleuren van Dyotics Brow Henna mengen. Voeg bijvoorbeeld wat Raven toe om een kleur donkerder en assiger te maken. Gebruik Hazelnut om een kleur warmer te maken. Of misschien vind je Taupe net iets te licht en Natural Brown weer te donker. Dan kun je deze twee tinten prima mengen. 

5. Kan Dyotics Brow Henna over de datum zijn?

Ongeopende potjes blijven zo'n twee jaar goed. Nadat een potje wenkbrauwhenna is geopend, kun je het nog maximaal 6 maanden gebruiken. Gebruik je het daarna nog, dan werkt de brow henna minder goed.

6. De poeder in het potjes is zo licht, zelfs Ash Brown...

De kleur van het poeder zegt niet veel over het resultaat dat het geeft. Zodra je het poeder mengt met heet water wordt het al donkerder. En hoe langer je het laat staan, hoe donkerder het wordt. Dat komt omdat de kleurpigmenten in het poeder pas met het water gaan ontwikkelen. Het klopt dat de poeders licht van kleur zijn als je een potje net hebt geopend, ook de donkerder kleuren. Wanneer je potje langer open is, wordt het poeder steeds donkerder, zoals je bij vraag 2 hebt kunnen lezen. 

Gratis Cursus

Wil je meer weten over de kleuren van Dyotics Brow Henna? Bestel de gratis Expert Module Kleurenleer. Of schrijf in de voor de online cursus Henna Brows. Prijs: €209, inclusief Dyotics Brow Henna Starter Kit t.w.v. €179.