WAXING • Jul 25, 2022

Film Wax Azuleen: Voor Snel & Mild Waxen

Azulene Wax

Nieuw! Met trots introduceren wij Mrs.Highbrow Film Wax Azuleen. Geschikt voor de ervaren wenkbrauwspecialist die nog sneller en efficiënter wil werken. De wax droogt snel en is binnen een paar seconden te verwijderen. Super sterk, en zo krachtig dat het de kleinste haartjes en zelfs stoppels meeneemt. 


- Door Desi van Dijk 

Mrs.Highbrow Film Wax Azuleen is de perfecte wax voor het stylen van wenkbrauwen en de rest van het gezicht, zoals de bovenlip, slapen en kaaklijn. Maar ook het hele lichaam kun je moeiteloos met Film Wax Azuleen ontharen. Denk aan benen, bikinilijn en oksels. De wax is namelijk een queen in het meenemen van korte haartjes en stoppels.


Film Wax Azuleen is vooral geschikt voor ervaren specialisten. Deze wax hoeft namelijk maar zeer kort uit te harden; al na 2-3 seconden is de wax droog en kun je 'm verwijderen. Hierdoor kun je als specialist nog sneller je behandelingen uitvoeren en in een strak schema werken. 


Het is dus wel belangrijk dat je precies weet wat je doet. Doordat Film Wax Azuleen zo snel uithardt, is een misser niet snel corrigeerbaar. Daarnaast is de wax vloeibaarder dan bijvoorbeeld Mrs.Highbrow Film Wax Gold, waardoor voorzichtigheid geboden is. Voel je dus zelfverzekerd genoeg om de hars aan te brengen. 


Als je al een tijdje Mrs.Highbrow Film Wax Gold gebruikt en dit goed onder de knie hebt, is de Azuleen Wax een mooie volgende stap. Om het voor jou als brow boss nog makkelijker en efficiënter te maken.

Wat Is Azuleen?

Azuleen is een olieoplosbare werkstof van de kamillebloesem. Dit is een kruidenplantje dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen. Daardoor werkt azuleen ontstekingsremmend en kalmerend en komt het in zoveel beautyproducten voor. De naam komt overigens van het Spaanse woord “azul’, wat blauw betekent. Vandaar ook de groenblauwe kleur van Mrs.Highbrow Film Wax Azuleen.

Mrs.Highbrow Film Waz azuleen waxen

Van Brows Tot Body

Film Wax Azuleen breng je met een spatel aan, precies zoals Mrs.Highbrow Film Wax Gold. De wax is wel iets vloeibaarder en daarom geschikt voor de ervaren brow stylist. Gebruik spatel small voor onder en boven de wenkbrauwen, spatel medium voor de rest van het gezicht en spatel L voor bovenlip, de rest van het gezicht en lichaam. 


Het innovatieve aan Mrs.Highbrow Film Wax Azuleen is dat de hars binnen no-time is uitgehard. Binnen 3 seconden is de wax opgedroogd en kun je 'm direct - met alle haartjes - verwijderen. Hiervoor heb je geen strips nodig. De wax verwijder je op dezelfde manier als Film Wax Gold. Let er wel op dat je de wax niet te dun uitstrijkt, zodat je voldoende grip hebt om de hard geworden film te verwijderen. 


In een mum van tijd heb je de wenkbrauwen in de juiste shape en kun je door naar het tinting of lamination proces! Maar Film Wax Azuleen is dus ook heel geschikt voor oksels en de bikinilijn, omdat het vooral korte haartjes en stoppels goed verwijdert. 

"Azuleen Film Wax is super snel en effectief. Binnen no-time ben ik klaar met waxen.”

Mrs.Highbrow digital wax heater silicon bucket

Siliconen Emmer Voor Film Wax Azuleen

Het best verwarm je Film Wax Azuleen in de Mrs.Highbrow Digital Wax Heater. Dit is een luxe waxverwarmer, speciaal voor hot film wax. Met een siliconen emmertje, waaruit je eenvoudig uitgeharde waxresten verwijdert. Altijd een schone waxpot, en super economisch! Doordat je de hard geworden filmwax er zo uitduwt, kun je eenvoudig van wax wisselen. Je hebt geen onnodig geworstel meer met het verwijderen van oude waxresten uit een aluminium pot. En dat scheelt veel tijd.


De siliconen emmer is hittebestendig en zorgt ervoor dat het de wax aan alle kanten gelijkmatig verwarmt. Zodra je oude wax is afgekoeld, kun je de wax er zo uit duwen. Je houdt dus een plakkaat oude hars én een schoon emmertje over. De oude wax kun je de volgende keer weer opnieuw gebruiken. En omdat je de oude wax er zo uit kunt halen, zal je digitale wax heater er altijd als nieuw uitzien.

De Juiste Pre & After Care

Naast de juiste wax is de voor- en nazorg ook uiterst belangrijk. Wij hebben bij Mrs.Highbrow daarom twee producten ontwikkeld die de waxbehandeling ten goede komen, maar vooral de huid. 


Get Set Pre Epilation Gel en de Cool Down After Epilation Gel zijn een perfect duo om te gebruiken in combinatie met Film Wax Azuleen en Film Wax Gold. Maar ook vóór of na het threaden zijn dit de perfecte verzorgingsproducten. 


  • Get Set is een verfrissende gel van Mrs.Highbrow die de huid grondig maar mild reinigt. De perfecte voorbereiding op het waxen, harsen of threaden van de wenkbrauwen of het hele gezicht of lichaam.

  • Cool Down is een verkoelende gel met menthol voor een fris en tintelend gevoel. Perfect voor na het waxen of threaden. Daarnaast gaat Cool Down After Epilation Gel roodheid en ontstoken haarzakjes tegen. Ga je de wenkbrauwen daarna nog verven? Door ervoor dat er geen Cool Down meer op de haartjes zit. 
Mrs.Highbrow Film Wax Azuleen

De Voordelen Van Film Wax Azuleen

Nog even alle voordelen van Mrs.Highbrow Film Wax Azuleen op een rijtje. 


  • De waxparels zitten in een handige en luxe doos van 500 gram.

  • Speciaal voor korte haartjes en stoppels.

  • Geschikt voor wenkbrauwen, de rest van het gezicht en hele lichaam.

  • In de wax zit azuleen, wat kalmerend en ontstekingsremmend werkt.

  • Film Wax Azuleen Wax droogt snel, waardoor je korter over een behandeling doet.