LASH LIFT • Jul 30, 2022

5 Veel Gestelde Vragen Over De Lash Lift

Mrs.Highbrow Lash Lift elevation

De Lash Lift is niet meer weg te denken. De populariteit van de behandeling blijft stijgen en de Lash Lift is ideaal om te combineren met een brow treatment. Bij Mrs.Highbrow zijn we altijd bereid om jouw vragen te beantwoorden. En die krijgen we dan ook dagelijks. De meest gestelde vragen van de afgelopen weken. Doe er je voordeel mee!

1. De Lash Lift Heeft Niet Goed Gepakt. De Oorzaak?

Als de lift en krul van een lash lift behandeling tegenvallen, kan dat een paar oorzaken hebben.


 1. Je hebt een te grote lash lift shield gebruikt voor de lengte van de wimpers. Als een klant niet al te lange wimpers heeft en je gebruik bijvoorbeeld maat L, dan komen de wimpers vaak maar tot halverwege de lash lift shield, waardoor een mooie krul uitblijft.

 2. Je hebt een te korte inwerktijd aangehouden voor het type wimper. Bij normale wimpers is de inwerktijd 6-7 minuten minuten, bij stugge wimpers 8 minuten.

 3. De klant heeft te korte en/of stugge wimpers om een lash lift te laten slagen. De wimpers moeten een minimale lengte van 4 millimeter hebben.  

Is de oorzaak punt 1 of 2? Dan kun je de behandeling nog een keer uitvoeren. Gebruik nu wel een kleinere maat shield en houd 2 tot 3 minuten inwerktijd per cream aan. Als de wimpers getint waren, moet je ze weer opnieuw kleuren.

Mrs.Highbrow Lash lift

2. Na Welke Stap Verf Je De Wimpers?

Het is mooi om de wimpers te verven tijdens een lash lift behandeling. Vooral als een klant lichte wimpers heeft, of wimpers waarvan de puntjes lichter zijn. Gebruik hiervoor zwart of blauwzwarte wimperverf, zodat de lash lift een nog mooier resultaat geeft.


Lash Lift Lifting Cream en Setting Cream maken de haartjes lichter. Daarom verven we altijd aan het einde van de behandeling, dus na stap 2. Je kunt de wimpers verven terwijl ze nog op de shields zitten, dat bespaart tijd. Minpuntje is dan wel dat jouw shields verkleuren door de verf.  

3. De Wimpers Zijn Na De Lash Lift Nogal Rommelig Geworden....

Nadat jij de wimpers had gelift, zagen ze er prachtig uit. Dolblij verliet jouw klant de salon. Maar de volgende dag belt ze teleurgesteld op: de wimpers zien er warrig uit.

Rommelige wimpers na een lash lift kan diverse oorzaken hebben: 


1. De wimpers waren niet netjes genoeg aan de rods geplakt, maar kriskras door elkaar. Of in te grote plukjes. Het is belangrijk de wimpers één voor één aan de lash lift shield te bevestigen. 


2. De wimpers zijn overontwikkeld; de inwerktijd van de creams was te lang.


3. Lifting Cream 1 werd niet grondig verwijderd voordat Setting Cream 2 werd aangebracht, dus de wimpers zijn te sterk ontwikkeld.


En Dan Nu De Oplossing...


Als de wimpers echt te warrig zijn, en niets doen geen optie is, kun je de wimpers het beste 'relaxen'. Je herhaalt het lash lift proces dan kort, maar dan zonder lifting shields.

 1. Breng eyepads aan over de onderwimpers en laat jouw klant de ogen sluiten.

 2. Neem een microbrush met Lifting Cream Stap 1. Breng een royale hoeveelheid aan op alle wimpers.

 3. Borstel met een spoolie de wimpers, van wortel tot punt. Herhaal meerdere keren totdat je ziet dat de haren recht zijn.

 4. Verwijder Lifting Cream Stap 1 en herhaal de voorgaande stappen met Setting Cream Stap 2.

 5. Maak de wimpers goed schoon met een vochtig wattenschijfje en breng Conditioning Oil Stap 3 of Mrs.Highbrow Keratin Complex aan voor extra verzorging. Laat dit 3 minuten intrekken.

 6. Geef de wimpers 4 tot 6 weken rust voordat je de behandeling opnieuw uitvoert. 
Mrs.Highbrow Keratin Complex

Tip: Geef Goed Nazorgadvies In De Vorm Van Een Flyer Voor Thuis.

Mrs.Highbrow heeft speciale flyers met nazorgtips om aan je klant mee te geven.
Prijs: €6,95 voor 50 stuks. Dat is dus maar 14 cent per flyer.

4. Hoe Vaak Mag Je De Lash Lift Herhalen?

Een Lash Lift behandeling kan elke 6 tot 8 weken worden herhaald, afhankelijk van de natuurlijke wimpercyclus van de cliënt. Doe het ook niet vaker, om overbehandeling van de wimpers te voorkomen. Dit betekent ook: niet behandelen als er nog enige krul van een eerdere behandeling aanwezig is. 


Een uitzondering is wanneer je een probleem moet fixen. Zijn de wimpers te weinig gekruld, of juist te veel, of is het resultaat rommelig? Dan mag je de behandeling herhalen - zoals hierboven beschreven. Je wilt immers een oplossing bieden aan een ontevreden klant. 

5. De Wimpers Laten Los Van De Lash Lift Shield...

Soms heb je te maken met dwarse wimperhaartjes die niet goed aan de lash lift shield blijven plakken. Dit kan komen doordat je te weinig Adhesive hebt gebruikt, of doordat bepaalde haartjes erg kort zijn. 

Je kunt dit voorkomen door een extra stripje op de wimpers aan te brengen. 


Francien Vermeer van First Expression heeft de volgende slimme tip: "Door een stripje tape op de wimpers aan te brengen blijven loskomende wimpers in de lotion zitten. Op die manier heb je nooit meer last van terugvallende wimpers."

MrsHighbrow Lash Lift Shields

Online Cursus Lash Lift

Heb je nog vragen over de Lash Lift? Wij van Mrs.Highbrow delen onze kennis graag met jou. Daarom bieden wij een unieke online cursus aan en leer je alle tips & tricks comfortabel vanuit huis. De cursus is geschikt voor elke beautyfan die enige affiniteit heeft in het vakgebied en deze razendpopulaire behandeling wil gaan aanbieden. 


Ook als je een ander merk Lash Lift gebruikt, maar nieuwsgierig bent naar Lash Elevation is deze cursus ideaal om je kennis te laten maken met het merk. De cursus Lash Elevation is te bestellen voor €59. Bestel je er de Master Kit Lash Lift. bij, dan krijg je maar liefst €30 korting. 

Mrs.Highbrow lash lift starter kit

De Voordelen Van De Mrs.Highbrow Cursus Lash Lift

 • Start wanneer het jou uitkomt.

 • Leren op een voor jou ideaal moment in je eigen tempo.

 • Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus.

 • Na afronding krijg je een certificaat.

 • Stel al je vragen via de chat. Of laat je werk beoordelen door ons te mailen.